Barut, "Fiyatlar 3 kat arttı, kimse alamıyor"

SİYASET 01.10.2022 - 11:16, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2251+ kez okundu.
 

Barut, "Fiyatlar 3 kat arttı, kimse alamıyor"

Ereğli'de esnaf ve yurttaşlar CHP'li Ayhan Barut'a dertlerini anlatıp yardım istedi EREĞLİ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Konya'nın Ereğli ilçesinde esnaf ve yurttaşların derdine ortak oldu. CHP'li Barut'a yaşadıkları sorunları anlatan esnaf ve yurttaşlar, ekonomik kriz nedeniyle yaşamın çok zorlaştığına dikkat çekerek artan fiyatlar ve fahiş zamlardan şikayet edip çözüm istedi. Geçen sene bin 1300 lira olarak ödediği elektrik faturasının 6 bin 300 liraya yükseldiğini belirten bir esnaf, "Faturalarımız katlanırken gelirimiz düşüyor. Artık faturaları ödeyemez haldeyiz" diye tepki gösterdi. "HALK SORUNLARLA BOĞUŞUYOR" CHP Genel Merkezi'nin görevlendirmesiyle 2 gün boyunca Konya'nın Ereğli ilçesinde esnafından çiftçisine, demokratik kitle örgütleri temsilcisinden üretici köylülere dek toplumun tüm kesimleriyle buluşan Ayhan Barut, halkın sorunlarına çözüm üretilmesini istedi. CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, Ereğli İlçe Başkanı Veysel Gönülal ve partililerin de eşlik ettiği CHP'li Milletvekili Ayhan Barut, AKP'nin yanlış politikaları nedeniyle yurttaşların büyük sorunlarla boğuştuğunu ifade etti. Halkın iktidarında sorunlara çare bulacaklarını belirten Barut, iktidar yolunda yurttaşlardan destek istedi. "NASIL ÖDEYECEĞİZ" CHP'li Barut'un ziyaretinde yaşadıklarına adeta isyan eden şarküteri işletmecisi Onur Ezeroğlu, "Peynir ve süt ürünleri işiyle uğraşıyorum. Ürünler zamlandı, aldığımız vergiye, elektriğe gidiyor. Çoluk çocuğumuza bir şey kalmıyor maalesef. Ürün fiyatları 3 kat arttı. Vatandaş alamıyor. Ben utanarak söylüyorum, eskiden 3-5 kilo alan vatandaş artık yarım kilo alıyor veya alamıyor.  Şimdi 12 bin lira elektrik faturası geldi. Nasıl ödeyeceğiz?" dedi. FAHİŞ ARTIŞI TEK TEK ANLATTI Kendisini ziyaret eden CHP heyetine derdini anlatan kasap Kadir Öztürk ise, kira parasını ödediğini, elektrik faturalarının ise çok yüksek geldiğini söyledi. İlk başta 1800-1900 lira gelen elektrik faturasının artık 3 bin lirayı geçtiğini aktaran Öztürk, "Geçen seneye göre bu sene arasında çok fark var. Vatandaşın alım gücü çok düştü. Geçen yıl 55 liraya verdiğim kıymanın fiyatı 140 lira. Artık vatandaş alamıyor" diye konuştu. Geçen sene 1300 lira elektrik faturası öderken bu sene 6300 lira elektrik faturası ödediğini belirten başka bir esnaf ise, "Bu giderler ve mevcut iş durumu nedeniyle aşırı zorlanıyoruz" şeklinde konuştu.    

Ereğli'de esnaf ve yurttaşlar CHP'li Ayhan Barut'a dertlerini anlatıp yardım istedi


EREĞLİ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Konya'nın Ereğli ilçesinde esnaf ve yurttaşların derdine ortak oldu. CHP'li Barut'a yaşadıkları sorunları anlatan esnaf ve yurttaşlar, ekonomik kriz nedeniyle yaşamın çok zorlaştığına dikkat çekerek artan fiyatlar ve fahiş zamlardan şikayet edip çözüm istedi. Geçen sene bin 1300 lira olarak ödediği elektrik faturasının 6 bin 300 liraya yükseldiğini belirten bir esnaf, "Faturalarımız katlanırken gelirimiz düşüyor. Artık faturaları ödeyemez haldeyiz" diye tepki gösterdi.

"HALK SORUNLARLA BOĞUŞUYOR"

CHP Genel Merkezi'nin görevlendirmesiyle 2 gün boyunca Konya'nın Ereğli ilçesinde esnafından çiftçisine, demokratik kitle örgütleri temsilcisinden üretici köylülere dek toplumun tüm kesimleriyle buluşan Ayhan Barut, halkın sorunlarına çözüm üretilmesini istedi. CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, Ereğli İlçe Başkanı Veysel Gönülal ve partililerin de eşlik ettiği CHP'li Milletvekili Ayhan Barut, AKP'nin yanlış politikaları nedeniyle yurttaşların büyük sorunlarla boğuştuğunu ifade etti. Halkın iktidarında sorunlara çare bulacaklarını belirten Barut, iktidar yolunda yurttaşlardan destek istedi.



"NASIL ÖDEYECEĞİZ"

CHP'li Barut'un ziyaretinde yaşadıklarına adeta isyan eden şarküteri işletmecisi Onur Ezeroğlu, "Peynir ve süt ürünleri işiyle uğraşıyorum. Ürünler zamlandı, aldığımız vergiye, elektriğe gidiyor. Çoluk çocuğumuza bir şey kalmıyor maalesef. Ürün fiyatları 3 kat arttı. Vatandaş alamıyor. Ben utanarak söylüyorum, eskiden 3-5 kilo alan vatandaş artık yarım kilo alıyor veya alamıyor.  Şimdi 12 bin lira elektrik faturası geldi. Nasıl ödeyeceğiz?" dedi.

FAHİŞ ARTIŞI TEK TEK ANLATTI

Kendisini ziyaret eden CHP heyetine derdini anlatan kasap Kadir Öztürk ise, kira parasını ödediğini, elektrik faturalarının ise çok yüksek geldiğini söyledi. İlk başta 1800-1900 lira gelen elektrik faturasının artık 3 bin lirayı geçtiğini aktaran Öztürk, "Geçen seneye göre bu sene arasında çok fark var. Vatandaşın alım gücü çok düştü. Geçen yıl 55 liraya verdiğim kıymanın fiyatı 140 lira. Artık vatandaş alamıyor" diye konuştu. Geçen sene 1300 lira elektrik faturası öderken bu sene 6300 lira elektrik faturası ödediğini belirten başka bir esnaf ise, "Bu giderler ve mevcut iş durumu nedeniyle aşırı zorlanıyoruz" şeklinde konuştu.

 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.