Az yorulayım, çok kazanayım yaklaşımı maymun iştahlı yapıyor!

EĞİTİM 25.07.2022 - 06:35, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2241+ kez okundu.
 

Az yorulayım, çok kazanayım yaklaşımı maymun iştahlı yapıyor!

Tarhan’dan tercih yapacak adaylara uyarı! Meslek seçiminde en kritik noktalardan birinin kişinin kendi özelliklerini tanıması ve kendi özelliklerine uygun mesleği seçmesi olduğunu belirten Prof. Dr. Nevzat Tarhan, insanın amacını doğru belirlemesinin hayat yolundaki başarıda önemli ilkelerden olduğunu söyledi. Yüksek hedefleri ve yüksek anlamları olan kişilerin mesleklerinde daha başarılı olduğuna dikkat çeken Tarhan, Hollywood kültürüne ait bir yaklaşım olarak ifade ettiği ‘Az yorulayım, çok kazanıyım’ yaklaşımının ise gençleri maymun iştahlı yaptığnı belirtti. Tarhan, adaylara mesleklerin görünmeyen yönlerinin de düşünülmesi gerektiğini hatırlattı.     Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, üniversite adaylarına meslek seçimi ve doğru tercih konusuna ilişkin tavsiyelerde bulundu.   En önemli kararlardan biri, meslek seçimi   Prof. Dr. Nevzat Tarhan, resmi tercihlerin 27 Temmuz’da başlayarak 5 Ağustos’a kadar devam edeceğini söyledi. Bir genç için önemli olan bu süreçte doğru karar vermenin önemine işaret eden Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “İnsan hayatındaki en önemli kararlardan birisi meslek seçimidir. Bir meslek seçimi ve tercihte bulunuyorsunuz. ‘Hayat bir tercihtir’ dediğimiz zaman insanoğlu en önemli tercihlerinden birisini yapıyor. Çünkü meslek seçimi ne demek, insanın hayatının hemen hemen 3’te birini geçireceği, geçimini sağlayacağı ve aynı zamanda da hayatını sürdüreceği bir alanı seçmesi demek. Seçtiği alan, hayatını sürdüreceği ve geçimini sağlayacağı bir alan olacak.” dedi.   Meslek seçiminde de bazı önemli noktalara dikkat etmek gerektiğini kaydeden Tarhan, “Gencin tercihte bulunurken meslek uzmanlarına ve tercih uzmanlarına danışması lazım. Kararsız adaylar tercih uzmanı ve kariyer testinden yardım alabilir. Gereksiz ve boş tercih yapmamak için tercih uzmanlarına danışmak çok faydalı olacaktır. Tercih danışmanları daha çok operasyonel yardım ederler, meslek rehberlikleri ise daha stratejik yardım ederler. O kişinin kişilik özellikleri nelerdir? Bu kişinin hangi potansiyeli var? Bu potansiyeli ortaya koyabileceği en uygun meslek hangisidir? Buna meslek rehberleri karar verir.” dedi.

Tarhan’dan tercih yapacak adaylara uyarı!

Meslek seçiminde en kritik noktalardan birinin kişinin kendi özelliklerini tanıması ve kendi özelliklerine uygun mesleği seçmesi olduğunu belirten Prof. Dr. Nevzat Tarhan, insanın amacını doğru belirlemesinin hayat yolundaki başarıda önemli ilkelerden olduğunu söyledi. Yüksek hedefleri ve yüksek anlamları olan kişilerin mesleklerinde daha başarılı olduğuna dikkat çeken Tarhan, Hollywood kültürüne ait bir yaklaşım olarak ifade ettiği ‘Az yorulayım, çok kazanıyım’ yaklaşımının ise gençleri maymun iştahlı yaptığnı belirtti. Tarhan, adaylara mesleklerin görünmeyen yönlerinin de düşünülmesi gerektiğini hatırlattı.  

 

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, üniversite adaylarına meslek seçimi ve doğru tercih konusuna ilişkin tavsiyelerde bulundu.

 

En önemli kararlardan biri, meslek seçimi

 

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, resmi tercihlerin 27 Temmuz’da başlayarak 5 Ağustos’a kadar devam edeceğini söyledi. Bir genç için önemli olan bu süreçte doğru karar vermenin önemine işaret eden Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “İnsan hayatındaki en önemli kararlardan birisi meslek seçimidir. Bir meslek seçimi ve tercihte bulunuyorsunuz. ‘Hayat bir tercihtir’ dediğimiz zaman insanoğlu en önemli tercihlerinden birisini yapıyor. Çünkü meslek seçimi ne demek, insanın hayatının hemen hemen 3’te birini geçireceği, geçimini sağlayacağı ve aynı zamanda da hayatını sürdüreceği bir alanı seçmesi demek. Seçtiği alan, hayatını sürdüreceği ve geçimini sağlayacağı bir alan olacak.” dedi.

 

Meslek seçiminde de bazı önemli noktalara dikkat etmek gerektiğini kaydeden Tarhan, “Gencin tercihte bulunurken meslek uzmanlarına ve tercih uzmanlarına danışması lazım. Kararsız adaylar tercih uzmanı ve kariyer testinden yardım alabilir. Gereksiz ve boş tercih yapmamak için tercih uzmanlarına danışmak çok faydalı olacaktır. Tercih danışmanları daha çok operasyonel yardım ederler, meslek rehberlikleri ise daha stratejik yardım ederler. O kişinin kişilik özellikleri nelerdir? Bu kişinin hangi potansiyeli var? Bu potansiyeli ortaya koyabileceği en uygun meslek hangisidir? Buna meslek rehberleri karar verir.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.