ATATÜRK'e ve SELANİK GÖÇMELERİNE HAKARET DAVASI DURUŞMASI.

GÜNDEM 06.10.2021 - 09:15, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2491+ kez okundu.
 

ATATÜRK'e ve SELANİK GÖÇMELERİNE HAKARET DAVASI DURUŞMASI.

  DAVAMIZIN PEŞİNDEYİZ….   Mayıs ayında Akçakoca Müftüsünün, Karasu'da verdiği vaazda kullandığı ifadeleri nedeniyle Adanada  yoğun Faaliyet Gösteren  Adana Balkan Türkleri Yardımlaşma Ve Kültür Derneği tarafından  mahkemeye taşınmıştı. Yapılan suç duyurusu sonucu açılan davanın ilk duruşması bugün yapıldı. Geçtiğimiz Mayıs ayında Akçakoca Müftüsü, Karasu'da bir camide verdiği vaazda, Selanik göçmenleri üzerinden Gazi Mustafa Atatürk'ü hedef almış, halkın dini duyguları üzerinden bir ötekileştirme yaparak, kin ve nefret suçu işlemişti. Adana Balkan Türkleri Derneği Başkanı Aziz Sağıroğlu tarafından  yapılan suç duyurusu sonrası  Mahkemenin ilk duruşması bugün Karasu'da görüldü. 'DAVANIN TAKİPÇİSİYİZ' Adana Balkan Türkkeri Derneği  üyelerinin yanı sıra Osmaniye Balkan Türkleri Derneği Başkanı Ahmet Kara, Çukurova Balkan Türkleri Derneği Başkanı Hayrettin TEMEL, Eskişehir Balkan Rumeli Türkleri Derneği Başkanı Neziha Bilen, Adana Balkan Masası Sorumlusu Mehmet Alper, Atatürkçü Düşünce Derneği Sakarya Şube Başkanı. Ercüment Naci Berkan, ADD Genel Merkez GYK üyesi ve Genel.Sekreter Yardımcısı Aslıhan Ateş ve Şube Yönetim kurulu üyeleri de duruşmada yer aldı. Adana Balkan Türkleri Derneği Başkanı Sn. Sağıroğlu tarafından yapılan açıklamada," Davanın takipçisi olacağız, sanığın gereken en ağır cezayı almasının başka benzer olaylara örnek teşkil edeceğini düşünüyoruz.  Son zamanlarda bizim nezdimizde Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Atatürk'e, O'nun nezdinde de Cumhuriyet ve unsurlarına saldirildiginin farkındayız ve buna asla izin vermeyeceğiz. Balkan Türklerinin hassas duyguları ile asla kimse oynamaya kalkmasın. İlkokul tarih bilgisiyle Selanik göçmenleri hakkında yersiz, hadsiz ve iddialı açıklamalarda bulunan Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu’nun açıklamalarını kınıyor; yargının acilen bu kişi hakkında gerekli ceza vereceğini umuyorum. Biz Dernek temsilcileri olarak yapmış olduğumuz girişimleri Camiamız adına bir görev adlediyoruz ve görevimizi yerine getirdiğimiz inancımız tamdır. Mahkemenin akabinde Atamızın Huzuruna Anıtkabir Ziyaretimizi yapacağız" dedi. Duruşma 13 Aralık'a ertelendi  

  DAVAMIZIN PEŞİNDEYİZ….

  Mayıs ayında Akçakoca Müftüsünün, Karasu'da verdiği vaazda kullandığı ifadeleri nedeniyle Adanada  yoğun Faaliyet Gösteren  Adana Balkan Türkleri Yardımlaşma Ve Kültür Derneği tarafından  mahkemeye taşınmıştı. Yapılan suç duyurusu sonucu açılan davanın ilk duruşması bugün yapıldı. Geçtiğimiz Mayıs ayında Akçakoca Müftüsü, Karasu'da bir camide verdiği vaazda, Selanik göçmenleri üzerinden Gazi Mustafa Atatürk'ü hedef almış, halkın dini duyguları üzerinden bir ötekileştirme yaparak, kin ve nefret suçu işlemişti. Adana Balkan Türkleri Derneği Başkanı Aziz Sağıroğlu tarafından  yapılan suç duyurusu sonrası  Mahkemenin ilk duruşması bugün Karasu'da görüldü.

'DAVANIN TAKİPÇİSİYİZ'

Adana Balkan Türkkeri Derneği  üyelerinin yanı sıra Osmaniye Balkan Türkleri Derneği Başkanı Ahmet Kara, Çukurova Balkan Türkleri Derneği Başkanı Hayrettin TEMEL, Eskişehir Balkan Rumeli Türkleri Derneği Başkanı Neziha Bilen, Adana Balkan Masası Sorumlusu Mehmet Alper, Atatürkçü Düşünce Derneği Sakarya Şube Başkanı. Ercüment Naci Berkan, ADD Genel Merkez GYK üyesi ve Genel.Sekreter Yardımcısı Aslıhan Ateş ve Şube Yönetim kurulu üyeleri de duruşmada yer aldı. Adana Balkan Türkleri Derneği Başkanı Sn. Sağıroğlu tarafından yapılan açıklamada," Davanın takipçisi olacağız, sanığın gereken en ağır cezayı almasının başka benzer olaylara örnek teşkil edeceğini düşünüyoruz.  Son zamanlarda bizim nezdimizde Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Atatürk'e, O'nun nezdinde de Cumhuriyet ve unsurlarına saldirildiginin farkındayız ve buna asla izin vermeyeceğiz.

Balkan Türklerinin hassas duyguları ile asla kimse oynamaya kalkmasın.

İlkokul tarih bilgisiyle Selanik göçmenleri hakkında yersiz, hadsiz ve iddialı açıklamalarda bulunan Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu’nun açıklamalarını kınıyor; yargının acilen bu kişi hakkında gerekli ceza vereceğini umuyorum. Biz Dernek temsilcileri olarak yapmış olduğumuz girişimleri Camiamız adına bir görev adlediyoruz ve görevimizi yerine getirdiğimiz inancımız tamdır. Mahkemenin akabinde Atamızın Huzuruna Anıtkabir Ziyaretimizi yapacağız" dedi. Duruşma 13 Aralık'a ertelendi

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.