Atatürk büstlerine saldırı sistematikleşti

GÜNDEM 30.03.2021 - 07:21, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1372+ kez okundu.
 

Atatürk büstlerine saldırı sistematikleşti

Kurtuluş Savaşımızın Önderi ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü hedef alan girişimler son dönemde dikkat çekecek ölçüde artmıştır. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından Andımızın okullarda okutulmasına son veren ve Devlet Madalyalarından Atatürk kabartmasını çıkaran kararlar alınması; Atatürk karşıtlarına cesaret ve güç vermiştir. Tekirdağ’da Marmara Ereğlisi'nde 27-28 Mart 2021 tarihlerinde Yeniçiftlik Nizamettin Demirdöven İlköğretim Okulu, Yeniçiftlik Belediye Ortaokulu ve Opet Anadolu Lisesinde Atatürk büstlerine kırmızı boya ile “Atatürkçülük putperestliktir"  diyen yazılar yazılmış, büstler tahrip edilmiş ve Atatürk kinini kusan notlar bırakılmıştır. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun kararının ardından sistematik ve örgütlü bir saldırı hareketinin başladığı açıktır. Faillerin bulunmaması yeni saldırılara kapı aralayacak ve bu saldırıların desteklendiği yorumlarına neden olacaktır. Çünkü saldıranlar kadar onlara cesaret verilmesi de suçtur. Anlaşılan sadece Atatürk değil, Atatürk'ün ülkemize getirdiği bağımsızlık da birilerini rahatsız etmektedir.   Atatürk, Türkiye’nin düşman işgalinden kurtarılması için başlatılan savaşa önderlik etmiş, Cumhuriyet’i kurmuş ve milli egemenliği, esas sahibi olan millete devretmiştir. Kadın haklarından, eğitime, kültürden siyasete kadar her alanda sadece Türkiye’yi değil tüm dünyayı etkilemiş eşsiz ve örneğine çok az rastlanan bir önderdir. “Yurtta Barış, Dünyada Barış” söylemiyle evrensel bir iz bırakmıştır. Bu nedenle 40’ı aşkın ülkede adı parklara, meydanlara, cadde ve sokaklara verilmiş, özel heykelleri dikilmiştir. Bu ülkeler Atatürk heykellerini özel olarak korumakta ve her yıl özenli olarak bakımını yaptırmaktadır. Küba’da heykeli olan tek yabancı liderin Atatürk olması, O’nun eşsiz lider vasfından kaynaklanmaktadır. Kurucu Önderimizin sınırları aşan bir itibar ve saygı görmesi; ülkemiz için ayrıca onur kaynağıdır.  

Kurtuluş Savaşımızın Önderi ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü hedef alan girişimler son dönemde dikkat çekecek ölçüde artmıştır. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından Andımızın okullarda okutulmasına son veren ve Devlet Madalyalarından Atatürk kabartmasını çıkaran kararlar alınması; Atatürk karşıtlarına cesaret ve güç vermiştir. Tekirdağ’da Marmara Ereğlisi'nde 27-28 Mart 2021 tarihlerinde Yeniçiftlik Nizamettin Demirdöven İlköğretim Okulu, Yeniçiftlik Belediye Ortaokulu ve Opet Anadolu Lisesinde Atatürk büstlerine kırmızı boya ile “Atatürkçülük putperestliktir"  diyen yazılar yazılmış, büstler tahrip edilmiş ve Atatürk kinini kusan notlar bırakılmıştır. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun kararının ardından sistematik ve örgütlü bir saldırı hareketinin başladığı açıktır. Faillerin bulunmaması yeni saldırılara kapı aralayacak ve bu saldırıların desteklendiği yorumlarına neden olacaktır. Çünkü saldıranlar kadar onlara cesaret verilmesi de suçtur. Anlaşılan sadece Atatürk değil, Atatürk'ün ülkemize getirdiği bağımsızlık da birilerini rahatsız etmektedir.

 

Atatürk, Türkiye’nin düşman işgalinden kurtarılması için başlatılan savaşa önderlik etmiş, Cumhuriyet’i kurmuş ve milli egemenliği, esas sahibi olan millete devretmiştir. Kadın haklarından, eğitime, kültürden siyasete kadar her alanda sadece Türkiye’yi değil tüm dünyayı etkilemiş eşsiz ve örneğine çok az rastlanan bir önderdir. “Yurtta Barış, Dünyada Barış” söylemiyle evrensel bir iz bırakmıştır. Bu nedenle 40’ı aşkın ülkede adı parklara, meydanlara, cadde ve sokaklara verilmiş, özel heykelleri dikilmiştir. Bu ülkeler Atatürk heykellerini özel olarak korumakta ve her yıl özenli olarak bakımını yaptırmaktadır. Küba’da heykeli olan tek yabancı liderin Atatürk olması, O’nun eşsiz lider vasfından kaynaklanmaktadır. Kurucu Önderimizin sınırları aşan bir itibar ve saygı görmesi; ülkemiz için ayrıca onur kaynağıdır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.