AT, EŞEK, DOMUZ ETİ VE SAKATATI İTHALATI YAPILIYOR MU?

SİYASET 02.01.2022 - 15:04, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2446+ kez okundu.
 

AT, EŞEK, DOMUZ ETİ VE SAKATATI İTHALATI YAPILIYOR MU?

Bakan Muş: “At, eşek ve domuz eti sakatatı ithal ediliyor mu?” sorusuna açık yanıt vermedi. Mevzuata işaret etti.

   CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bosna-Hersek’ten vergisiz ithal edilecek ürünler arasında yer alan domuz, at, eşek eti ve sakatatını soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.  Gürer, önergesinde adı geçen ürünlerin ithal edilip edilmediğini, ithal ediliyorsa ne kadar ithal edildiğinin ve ödenen tutarın açıklanmasını istedi.  CHP Milletvekili Gürer’in önergesine yanıt veren Ticaret Bakan Mehmet Muş, soru önergesinde bahsi geçen ürünlerin sağlık yönünden Tarım ve Orman Bakanlığının kontrolüne tabi olduğunu, diğer yönleriyle de TÜİK’in uhdesinde bulunduğunu açıkladı.  AT, EŞEK, DOMUZ ETİ VE SAKATATI İTHALATI YAPILIYOR MU? Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bazı ürünlerin tarife kontenjanında yer almasının, o ürünlerin ithal edileceği anlamına gelmediği yönünde resmi açıklamalar yapılmasına rağmen, Bosna-Hersek’ten vergisiz ithal edilecek ürünler arasında at, eşek ve domuz eti ile bunların sakatatlarının bulunmasını, Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a yönelttiği yazılı soru önergesiyle TBMM gündemine getirdi.  VERGİSİZ İTHAL EDİLECEK ÜRÜNLER ARASINDA YER ALIYOR  CHP Milletvekili Gürer, önergesinde, İthal edilmesi planlanan bazı ürünlerin gerekli düzenlemelere rağmen ithal edilmeyeceğinin kamuoyuna yansıtıldığını belirerek, “Son olarak, Bosna Hersek’ten sıfır gümrükle ithal edilecek gıda ürünleri kararı 31 Temmuz 2021 tarihli Resmi Gazete’te yayımlandı. Yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, Bosna Hersek’ten vergisiz ithal edilecek ürünlerin arasında domuz, at ve eşek sakatatları veya etleri de yer aldı. Türkiye’nin, ticari ilişkiler kapsamında bazı ülkelerden alacağı ürünler arasında domuz, at, eşek sakatatı veya etleri tarife kontenjanında yer alsa bile bu ürünlerin ithal edileceği anlamına gelmeyeceği yönünde açıklamalar yapılmaktadır” açıklamasında bulundu. 
Bakan Muş: “At, eşek ve domuz eti sakatatı ithal ediliyor mu?” sorusuna açık yanıt vermedi. Mevzuata işaret etti.

 

 CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bosna-Hersek’ten vergisiz ithal edilecek ürünler arasında yer alan domuz, at, eşek eti ve sakatatını soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

 Gürer, önergesinde adı geçen ürünlerin ithal edilip edilmediğini, ithal ediliyorsa ne kadar ithal edildiğinin ve ödenen tutarın açıklanmasını istedi.

 CHP Milletvekili Gürer’in önergesine yanıt veren Ticaret Bakan Mehmet Muş, soru önergesinde bahsi geçen ürünlerin sağlık yönünden Tarım ve Orman Bakanlığının kontrolüne tabi olduğunu, diğer yönleriyle de TÜİK’in uhdesinde bulunduğunu açıkladı. 

AT, EŞEK, DOMUZ ETİ VE SAKATATI İTHALATI YAPILIYOR MU?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bazı ürünlerin tarife kontenjanında yer almasının, o ürünlerin ithal edileceği anlamına gelmediği yönünde resmi açıklamalar yapılmasına rağmen, Bosna-Hersek’ten vergisiz ithal edilecek ürünler arasında at, eşek ve domuz eti ile bunların sakatatlarının bulunmasını, Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a yönelttiği yazılı soru önergesiyle TBMM gündemine getirdi. 

VERGİSİZ İTHAL EDİLECEK ÜRÜNLER ARASINDA YER ALIYOR 

CHP Milletvekili Gürer, önergesinde, İthal edilmesi planlanan bazı ürünlerin gerekli düzenlemelere rağmen ithal edilmeyeceğinin kamuoyuna yansıtıldığını belirerek, “Son olarak, Bosna Hersek’ten sıfır gümrükle ithal edilecek gıda ürünleri kararı 31 Temmuz 2021 tarihli Resmi Gazete’te yayımlandı. Yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, Bosna Hersek’ten vergisiz ithal edilecek ürünlerin arasında domuz, at ve eşek sakatatları veya etleri de yer aldı. Türkiye’nin, ticari ilişkiler kapsamında bazı ülkelerden alacağı ürünler arasında domuz, at, eşek sakatatı veya etleri tarife kontenjanında yer alsa bile bu ürünlerin ithal edileceği anlamına gelmeyeceği yönünde açıklamalar yapılmaktadır” açıklamasında bulundu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.