Aşırı sıcaklar kalbi tehdit ediyor!

SAĞLIK 21.06.2022 - 09:05, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1164+ kez okundu.
 

Aşırı sıcaklar kalbi tehdit ediyor!

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Karabulut; Dikkat! Güneş yorgunluğu kalp krizine yol açabilir!

Yaz mevsimiyle birlikte bastıran sıcaklar kalp sağlığı açısından bir çok soruna davetiye çıkarırken, hayati riske de yol açabiliyor. “Benim kalbim taş gibi sağlam!”, “Güneş bana bir şey yapmaz!”, “Su içmesem de çay içiyorum!” gibi yanlış inanışların aşırı sıcaklarda kalp sağlığını tehlikeye attığını vurgulayan Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Karabulut “Yaz sıcakları sadece kalp hastalarını değil, kalp hastalığı için risk taşıyan sağlıklı kişileri de olumsuz etkiliyor. Örneğin; ‘güneş yorgunluğu’ diye geçiştirilen sorunu kalp krizi takip edebilir! Bu nedenle bazı kurallara mutlaka dikkat etmek gerekiyor; basit gibi görünen bazı önlemler hayat kurtarıcı oluyor” diyor. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Karabulut, yazın kalp sağlığı için ihmale gelmez 12 önlemi anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.    Su tüketimini artırın Akşam yemeği saatini geciktirmeyin Güneşe uzun süre maruz kalmayın Dışarı çıkarken mutlaka  önlemler alın Kafeini kısıtlayın Katkı maddeli yiyeceklerden uzak durun Alkolden kaçının Uyku düzenini bozmayın  Yüzmeyi abartmayın Sigaradan uzak durun İlaçlara ara vermeyin  Sağlıklı diyetle ideal kilonuza ulaşın
Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Karabulut; Dikkat! Güneş yorgunluğu kalp krizine yol açabilir!

Yaz mevsimiyle birlikte bastıran sıcaklar kalp sağlığı açısından bir çok soruna davetiye çıkarırken, hayati riske de yol açabiliyor. “Benim kalbim taş gibi sağlam!”, “Güneş bana bir şey yapmaz!”, “Su içmesem de çay içiyorum!” gibi yanlış inanışların aşırı sıcaklarda kalp sağlığını tehlikeye attığını vurgulayan Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Karabulut “Yaz sıcakları sadece kalp hastalarını değil, kalp hastalığı için risk taşıyan sağlıklı kişileri de olumsuz etkiliyor. Örneğin; ‘güneş yorgunluğu’ diye geçiştirilen sorunu kalp krizi takip edebilir! Bu nedenle bazı kurallara mutlaka dikkat etmek gerekiyor; basit gibi görünen bazı önlemler hayat kurtarıcı oluyor” diyor. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Karabulut, yazın kalp sağlığı için ihmale gelmez 12 önlemi anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu. 

 

  • Su tüketimini artırın
  • Akşam yemeği saatini geciktirmeyin
  • Güneşe uzun süre maruz kalmayın
  • Dışarı çıkarken mutlaka  önlemler alın
  • Kafeini kısıtlayın
  • Katkı maddeli yiyeceklerden uzak durun
  • Alkolden kaçının
  • Uyku düzenini bozmayın 
  • Yüzmeyi abartmayın
  • Sigaradan uzak durun
  • İlaçlara ara vermeyin
  •  Sağlıklı diyetle ideal kilonuza ulaşın

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.