Ar-Ge'ye en fazla harcamayı Yataş yaptı

EKONOMİ 12.07.2021 - 00:56, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1514+ kez okundu.
 

Ar-Ge'ye en fazla harcamayı Yataş yaptı

Yataş Türkiye’nin En Çok Ar-Ge harcaması Yapan Şirketleri Arasında!    Yataş Grup, Turkish Time dergisi tarafından hazırlanan “Türkiye’nin en çok Ar-Ge harcaması yapan 500 şirketi” sıralamasında 201. sırada yerini aldı. Pandemiye rağmen Ar-Ge ve inovasyona yatırımlarını artırdıklarını söyleyen Yataş Grup Genel Müdürü Nevzat Yıldız, “Henüz 2020 Ocak ayında açılışını gerçekleştirdiğimiz Ar-Ge Merkezimizle bu listede yer almamız; mobilya, yatak ya da ev tekstili üretmenin çok ötesine geçerek inovasyona ve katma değerli üretime verdiğimiz önemin güçlü bir kanıtı” dedi.     Mobilya ve yatak sektörünün lider şirketlerinden Yataş Grup, Turkish Time dergisi tarafından hazırlanan “Türkiye’nin en çok Ar-Ge harcaması yapan 500 şirketi” arasında yer aldı. Araştırmaya göre en fazla Ar-Ge harcaması yapan 500 şirket arasında 201. sırada yer alan Yataş Grup, 2020 yılında Ar-Ge çalışmalarına 8,5 milyon TL’ye yakın harcama yaptı. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesisleri içinde yer alan Ar-Ge Merkezi için 2020 Ocak ayında ‘Ar-Ge Merkezi Belgesi’ alan Yataş,  Kayseri’de de en fazla Ar-Ge harcaması yapan ilk 3 şirket arasında yer aldı.   İnovasyon ve katma değerli üretime yatırım Tüketicilere değişen ihtiyaç ve beklentilere göre her zaman en iyisini sunmak için çalıştıklarını söyleyen Yataş Grup Genel Müdürü Nevzat Yıldız, “Böylesine önemli bir listede yer almak bizim için son derece gurur verici. Yataş Grup olarak yeni teknolojilere yatırım yapıyor, inovatif ürünler geliştiriyoruz. Kayseri’de bulunan Ar-Ge Merkezimizi ve İstanbul’da konumlandırdığımız Tasarım Merkezimizi de bu vizyonla hayata geçirdik. 2020 Ocak ayında Ar-Ge Merkezi Belgesi alan bu merkezde 30’u araştırmacı olmak üzere 37 kişi görev alıyor. Türkiye’nin en çok Ar-Ge harcaması yapan şirketler arasında yer almamız, mobilya, yatak ya da ev tekstili üretmenin çok ötesine geçerek inovasyona ve katma değerli üretime verdiğimiz önemin de güçlü bir kanıtı” diye konuştu.   ‘2021 yılsonunda Ar-Ge’ye 20 milyon TL harcama hedefimiz var’ TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı’na (TEYDEP) başvurmaya hazırlanan Ar-Ge Merkezinde şu an 10 projenin çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Yıldız, “Ar-Ge Merkezimizde yürütülen çalışmalarda üniversite- sanayi iş birliklerini öne çıkarıyoruz. 2020 yılında 16 patent başvurusu gerçekleştirdik. 2021 yılında Ar-Ge harcamalarımızı 20 milyon TL’ye çıkarmayı hedefliyoruz. Hem Tasarım Merkezimiz hem de Ar-Ge Merkezimiz gerek know-how paylaşımı gerek iş birlikleri ile sadece Yataş Grup için değil sektörümüz ve sektörümüzün geleceği için de bir üs görevi görecek” dedi.

Yataş Türkiye’nin En Çok Ar-Ge harcaması Yapan Şirketleri Arasında! 

 

Yataş Grup, Turkish Time dergisi tarafından hazırlanan “Türkiye’nin en çok Ar-Ge harcaması yapan 500 şirketi” sıralamasında 201. sırada yerini aldı. Pandemiye rağmen Ar-Ge ve inovasyona yatırımlarını artırdıklarını söyleyen Yataş Grup Genel Müdürü Nevzat Yıldız, “Henüz 2020 Ocak ayında açılışını gerçekleştirdiğimiz Ar-Ge Merkezimizle bu listede yer almamız; mobilya, yatak ya da ev tekstili üretmenin çok ötesine geçerek inovasyona ve katma değerli üretime verdiğimiz önemin güçlü bir kanıtı” dedi.

 

 

Mobilya ve yatak sektörünün lider şirketlerinden Yataş Grup, Turkish Time dergisi tarafından hazırlanan “Türkiye’nin en çok Ar-Ge harcaması yapan 500 şirketi” arasında yer aldı. Araştırmaya göre en fazla Ar-Ge harcaması yapan 500 şirket arasında 201. sırada yer alan Yataş Grup, 2020 yılında Ar-Ge çalışmalarına 8,5 milyon TL’ye yakın harcama yaptı. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesisleri içinde yer alan Ar-Ge Merkezi için 2020 Ocak ayında ‘Ar-Ge Merkezi Belgesi’ alan Yataş,  Kayseri’de de en fazla Ar-Ge harcaması yapan ilk 3 şirket arasında yer aldı.

 

İnovasyon ve katma değerli üretime yatırım

Tüketicilere değişen ihtiyaç ve beklentilere göre her zaman en iyisini sunmak için çalıştıklarını söyleyen Yataş Grup Genel Müdürü Nevzat Yıldız, “Böylesine önemli bir listede yer almak bizim için son derece gurur verici. Yataş Grup olarak yeni teknolojilere yatırım yapıyor, inovatif ürünler geliştiriyoruz. Kayseri’de bulunan Ar-Ge Merkezimizi ve İstanbul’da konumlandırdığımız Tasarım Merkezimizi de bu vizyonla hayata geçirdik. 2020 Ocak ayında Ar-Ge Merkezi Belgesi alan bu merkezde 30’u araştırmacı olmak üzere 37 kişi görev alıyor. Türkiye’nin en çok Ar-Ge harcaması yapan şirketler arasında yer almamız, mobilya, yatak ya da ev tekstili üretmenin çok ötesine geçerek inovasyona ve katma değerli üretime verdiğimiz önemin de güçlü bir kanıtı” diye konuştu.

 

2021 yılsonunda Ar-Ge’ye 20 milyon TL harcama hedefimiz var’

TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı’na (TEYDEP) başvurmaya hazırlanan Ar-Ge Merkezinde şu an 10 projenin çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Yıldız, “Ar-Ge Merkezimizde yürütülen çalışmalarda üniversite- sanayi iş birliklerini öne çıkarıyoruz. 2020 yılında 16 patent başvurusu gerçekleştirdik. 2021 yılında Ar-Ge harcamalarımızı 20 milyon TL’ye çıkarmayı hedefliyoruz. Hem Tasarım Merkezimiz hem de Ar-Ge Merkezimiz gerek know-how paylaşımı gerek iş birlikleri ile sadece Yataş Grup için değil sektörümüz ve sektörümüzün geleceği için de bir üs görevi görecek” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.