akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

“Ankara-Niğde Otoban yolu 29 Ekim’de açılacak” sözü tutulmadı

SİYASET 19.11.2020 - 20:36, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1834+ kez okundu.
 

“Ankara-Niğde Otoban yolu 29 Ekim’de açılacak” sözü tutulmadı

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 29 Ekim’de tamamı açılacağı duyurulan Ankara-Niğde otoyolunu Meclis gündemine getirdi Gürer: “Bitmeyen yol ne zaman tamamlanacak?”     CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 29 Ekim’de açılacağı açıklanmasına rağmen halen açılmayan Ankara-Niğde Otoyolunu, TBMM gündemine taşıdı. Gürer, “Bitmeyen yol ne zaman tamamlanacak?” diye sordu.   Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Niğde’de başlattığı ancak tamlayamadığı yol çalışmalarına dikkat çekti.  29 EKİM’DE AÇILACAĞI DUYURULMUŞTU  Ankara-Niğde Otoyolunun 1 ve 3’üncü kesimlerinin 4 Eylül’de düzenlenen törenle ulaşıma açıldığını belirten CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, otoyolun kalan kısmının 29 Ekim’de açılacağının duyurulduğunu hatırlatarak, “Aradan yirmi gün geçti, yol açılmadı. Ne zaman açılacak o da belli değil” dedi. ANKARA-NİĞDE 115 LİRA Gürer, “ 115 lira geçiş ücreti belirlenen yola Ankara'dan gitmek için giriş yapan dönüp dolaşıp yeniden Şereflikoçhisar'dan mevcut yola giriyor. Bitmeyen yol ne zaman tamamlanacak?” diye sordu. 7 YILDIR BİTİRİLEMEYEN YOL  Yapımına 2013 yılında başlanan ve aradan geçen 7 yılda halen tamamlanamayan Niğde-Tepeköy-Çiftlik yolundaki çalışmaları da gündeme getiren CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Niğde ili Çiftlik ilçesi arasındaki Keten Çimen Yolu da 35 kilometre ve altı yıldır bitirilmedi. Daha önceki Bakan "2019'un sonunda bitecek." demişti, mevcut Bakan da "2 kilometrelik yol kaldı, onu da bu yıl bitireceğiz." dedi ama o da bitmedi. Bu yol ne zaman bitecektir?” dedi. NİĞDE-NEVŞEHİR BÖLÜNMÜŞ YOL İHALESİ NEDEN İPTAL EDİLDİ?  CHP Milletvekili Gürer,  Nevşehir-Niğde bölünmüş yol ihalesinin Kamu İhale Kurumu kararıyla iptal edildiğini de hatırlatarak, “Bir an önce bu yolun yapılmasını bekliyoruz. Yeşilgölcük çevre yolu da bu kapsamda ele alınmalı. Niğde'yle ilgili yolların bir an önce yapılması için çalışmalar başlatılmalı” ifadelerini kullandı.  BAKAN AÇILIŞ TARİHİ VERMİŞTİ 4 Eylül 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından düzenlenen, otoyolun biten bölümlerinin açılış töreninde Bakan Adil Karaismailoğlu,  29 Ekim’de yolun tamamının açılacağını duyurmuştu. Ankara’dan Niğde otobanına girenler, Niğde’ye ulaşamadığı gibi yol levhasında yazılı diğer şehirlere de ulaşamamakta ve daha uzun yol kat ederek gideceği yere varmak durumunda kalmaktadır. Yolun neden açılmadığı merak konusu olmakla birlikte Bakanlığın bu bağlamda bir açıklama yapması da talep edilmektedir.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 29 Ekim’de tamamı açılacağı duyurulan Ankara-Niğde otoyolunu Meclis gündemine getirdi

Gürer: “Bitmeyen yol ne zaman tamamlanacak?”

 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 29 Ekim’de açılacağı açıklanmasına rağmen halen açılmayan Ankara-Niğde Otoyolunu, TBMM gündemine taşıdı. Gürer, “Bitmeyen yol ne zaman tamamlanacak?” diye sordu.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Niğde’de başlattığı ancak tamlayamadığı yol çalışmalarına dikkat çekti. 

29 EKİM’DE AÇILACAĞI DUYURULMUŞTU 

Ankara-Niğde Otoyolunun 1 ve 3’üncü kesimlerinin 4 Eylül’de düzenlenen törenle ulaşıma açıldığını belirten CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, otoyolun kalan kısmının 29 Ekim’de açılacağının duyurulduğunu hatırlatarak, “Aradan yirmi gün geçti, yol açılmadı. Ne zaman açılacak o da belli değil” dedi.

ANKARA-NİĞDE 115 LİRA

Gürer, “ 115 lira geçiş ücreti belirlenen yola Ankara'dan gitmek için giriş yapan dönüp dolaşıp yeniden Şereflikoçhisar'dan mevcut yola giriyor. Bitmeyen yol ne zaman tamamlanacak?” diye sordu.

7 YILDIR BİTİRİLEMEYEN YOL 

Yapımına 2013 yılında başlanan ve aradan geçen 7 yılda halen tamamlanamayan Niğde-Tepeköy-Çiftlik yolundaki çalışmaları da gündeme getiren CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Niğde ili Çiftlik ilçesi arasındaki Keten Çimen Yolu da 35 kilometre ve altı yıldır bitirilmedi. Daha önceki Bakan "2019'un sonunda bitecek." demişti, mevcut Bakan da "2 kilometrelik yol kaldı, onu da bu yıl bitireceğiz." dedi ama o da bitmedi. Bu yol ne zaman bitecektir?” dedi.

NİĞDE-NEVŞEHİR BÖLÜNMÜŞ YOL İHALESİ NEDEN İPTAL EDİLDİ? 

CHP Milletvekili Gürer,  Nevşehir-Niğde bölünmüş yol ihalesinin Kamu İhale Kurumu kararıyla iptal edildiğini de hatırlatarak, “Bir an önce bu yolun yapılmasını bekliyoruz. Yeşilgölcük çevre yolu da bu kapsamda ele alınmalı. Niğde'yle ilgili yolların bir an önce yapılması için çalışmalar başlatılmalı” ifadelerini kullandı. 

BAKAN AÇILIŞ TARİHİ VERMİŞTİ

4 Eylül 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından düzenlenen, otoyolun biten bölümlerinin açılış töreninde Bakan Adil Karaismailoğlu,  29 Ekim’de yolun tamamının açılacağını duyurmuştu. Ankara’dan Niğde otobanına girenler, Niğde’ye ulaşamadığı gibi yol levhasında yazılı diğer şehirlere de ulaşamamakta ve daha uzun yol kat ederek gideceği yere varmak durumunda kalmaktadır. Yolun neden açılmadığı merak konusu olmakla birlikte Bakanlığın bu bağlamda bir açıklama yapması da talep edilmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.