akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

Amerika Birleşik Devletleri 5G Teknolojisine Geçecek mi?

DÜNYA 18.01.2022 - 14:50, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2317+ kez okundu.
 

Amerika Birleşik Devletleri 5G Teknolojisine Geçecek mi?

Ülkede 5G teknolojisine dair tartışma devam ederken, uzun zamandan beri bu teknolojiye karşıtlığını bildiren Amerikan Havayolu Şirketleri havacılık yetkililerine bir mektup yazdı. 5G hizmetinin ‘Felaket’ boyutunda bir krize yol açabileceği konusunda uyardı.

Amerika'nın önde gelen havayolu şirketlerinin CEO'ları, 5G'nin bazı uçakları yere indirebileceği ve hasara yol açabileceği konusunda yönetimi uyardı.Havayolu şirketleri ortak bir mektup imzalayarak "Büyük havaalanları uçuş için uygun hale getirilmediği zaman seyahat ve taşımacılığın çoğunun gerçekleşemeyeceğini söyledi." Havayolu şirketlerine göre, AT&T ve Verizon telekomünikasyon şirketlerinin hizmete sunmaya hazırlandığı 5G teknolojisinin yeni C bandı potansiyel olarak çok sayıda uçağı kullanılmaz hale getirecek ve on binlerce yolcuyu zor durumda bırakıp, tedarik zincirini, ilaç ve tıbbi malzemelerin nakliyesini zora sokabilecek.   5G TEKNOLOJİSİ HAVACILIK İÇİN NEDEN GÜVENLİK RİSKİ TEŞKİL EDİYOR? Uzmanlara göre 5G'nin uçaklarda bulunan irtifa ölçer gibi hassas ekipmanlarda parazit yapma riski var. Hava yolu şirketleri, 5G hizmetinin önemli sayıda geniş gövdeli uçağı kullanılamaz hale getirebileceği, “Potansiyel olarak on binlerce Amerikalıyı denizaşırı ülkelerde mahsur bırakabileceği” ve Amerika uçuşları için “kaosa” neden olabileceği iddia edildi.   Şirket yöneticileri, söz konusu halde "Ülke ekonomisinin durma noktasına geleceği" uyarısında bulundu. Amerika'da 5G teknolojisine geçiş 19 Ocak olarak belirlenmişti. Bu uyarıdan sonra Joe Biden yönetiminin nasıl bir karar vereceği ise merak konusu.
Ülkede 5G teknolojisine dair tartışma devam ederken, uzun zamandan beri bu teknolojiye karşıtlığını bildiren Amerikan Havayolu Şirketleri havacılık yetkililerine bir mektup yazdı. 5G hizmetinin ‘Felaket’ boyutunda bir krize yol açabileceği konusunda uyardı.

Amerika'nın önde gelen havayolu şirketlerinin CEO'ları, 5G'nin bazı uçakları yere indirebileceği ve hasara yol açabileceği konusunda yönetimi uyardı.Havayolu şirketleri ortak bir mektup imzalayarak "Büyük havaalanları uçuş için uygun hale getirilmediği zaman seyahat ve taşımacılığın çoğunun gerçekleşemeyeceğini söyledi."

Amerika Birleşik Devletleri 5G Teknolojisine Geçecek mi?

Havayolu şirketlerine göre, AT&T ve Verizon telekomünikasyon şirketlerinin hizmete sunmaya hazırlandığı 5G teknolojisinin yeni C bandı potansiyel olarak çok sayıda uçağı kullanılmaz hale getirecek ve on binlerce yolcuyu zor durumda bırakıp, tedarik zincirini, ilaç ve tıbbi malzemelerin nakliyesini zora sokabilecek.

 

5G TEKNOLOJİSİ HAVACILIK İÇİN NEDEN GÜVENLİK RİSKİ TEŞKİL EDİYOR?

Uzmanlara göre 5G'nin uçaklarda bulunan irtifa ölçer gibi hassas ekipmanlarda parazit yapma riski var. Hava yolu şirketleri, 5G hizmetinin önemli sayıda geniş gövdeli uçağı kullanılamaz hale getirebileceği, “Potansiyel olarak on binlerce Amerikalıyı denizaşırı ülkelerde mahsur bırakabileceği” ve Amerika uçuşları için “kaosa” neden olabileceği iddia edildi.

 

Şirket yöneticileri, söz konusu halde "Ülke ekonomisinin durma noktasına geleceği" uyarısında bulundu. Amerika'da 5G teknolojisine geçiş 19 Ocak olarak belirlenmişti. Bu uyarıdan sonra Joe Biden yönetiminin nasıl bir karar vereceği ise merak konusu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.