akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

ALİ BABACAN, ÖĞRENCİ EVLERİNE KONUK OLDU

SİYASET 12.04.2022 - 06:09, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1487+ kez okundu.
 

ALİ BABACAN, ÖĞRENCİ EVLERİNE KONUK OLDU

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, partisinin Ankara İl Teşkilatı’nın düzenlediği iftar programına katıldıktan sonra eşi Zeynep Babacan ile birlikte Ankara’nın Cebeci semtinde öğrenci evlerini ziyaret etti. Gittikleri öğrenci evinde sahur yapan Ali Babacan ve Zeynep Babacan gençlere yemek hazırladı.    ‘Parlamenter sistemde başarısızlık istisna’ Babacan, gençlerle parlamenter sistemi konuştu:    “Bütün dünyadaki ülkeleri başkanlık, yarı başkanlık ve parlamenter sistem diye üçe ayırdık. Farklı kriterlerde sıraladık. Milli gelir, hukukun üstünlüğü, mutluluk endeksi, özgürlük sıralaması gibi… Şunu gördük, en iyi 10 ülkenin 8-9’u parlamenter sistemle yönetiliyor. Parlamenter sistemde başarısızlık, başkanlık sisteminde başarı istisna.”   ‘Türkiye ile Mısır anlaşırsa kazan-kazan olur’ Gittiği bir öğrenci evinde deniz hukuku alanında İngiltere’de yüksek lisans yapmak isteyen bir öğrenciyle sohbet eden Babacan, Doğu Akdeniz’deki gelişmelere ilişkin bir soruyu şöyle yanıtladı:   “Bir kıta sahanlığı, bir kara suları, bir de münhasır ekonomik bölge var. Üçü de ayrı ayrı önemli. Bizim için en avantajlı olanı, Doğu Akdeniz’deki ülkelerle anlaşmalarla ve karşılıklı rızayla bunu yapabilmek. En önemlisi de Türkiye ile Mısır arasında… Çünkü Türkiye ve Mısır en uzun kıyısı olan iki ülke. Türkiye ile Mısır anlaşıp o münhasır ekonomik bölgeyle ilgili sınırlarını belirlese her iki ülkeye de kazan-kazan sonucunu oluşturacak.”   ‘Sisi kaçıyor, bazıları kucaklaşıyor’ “Kilit ülke Mısır. Hükûmetin U dönüşü yapıp Mısır’la arayı bulma gayreti bunun için. Baktılar ki Doğu Akdeniz’de büyük hak kayıpları oluyor, Mısır’la tekrar konuşmaya başlama gayreti var. Ama bunu önceden düşünmek lazım. ‘Zalim Sisi’, ‘Ey Sisi’ diye esip gürleyip şimdi de ‘Dostum Sisi’ demeye çalışıyorlar. O da kaçıyor. Bazıları kaçmıyor, kucaklaşıyor ama Sisi kaçıyor. Durmadan şartlar ileri koşuyorlar. Tavizkâr bir şekilde arayı bulmaya çalışmak zor bir şey. Çünkü arayı bozan Türkiye. Düzeltmeye çalışan da Türkiye. Pozisyon değiştirdiğinizde itibarınız bozuluyor.”

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, partisinin Ankara İl Teşkilatı’nın düzenlediği iftar programına katıldıktan sonra eşi Zeynep Babacan ile birlikte Ankara’nın Cebeci semtinde öğrenci evlerini ziyaret etti. Gittikleri öğrenci evinde sahur yapan Ali Babacan ve Zeynep Babacan gençlere yemek hazırladı. 

 

‘Parlamenter sistemde başarısızlık istisna’

Babacan, gençlerle parlamenter sistemi konuştu: 

 

“Bütün dünyadaki ülkeleri başkanlık, yarı başkanlık ve parlamenter sistem diye üçe ayırdık. Farklı kriterlerde sıraladık. Milli gelir, hukukun üstünlüğü, mutluluk endeksi, özgürlük sıralaması gibi… Şunu gördük, en iyi 10 ülkenin 8-9’u parlamenter sistemle yönetiliyor. Parlamenter sistemde başarısızlık, başkanlık sisteminde başarı istisna.”

 

‘Türkiye ile Mısır anlaşırsa kazan-kazan olur’

Gittiği bir öğrenci evinde deniz hukuku alanında İngiltere’de yüksek lisans yapmak isteyen bir öğrenciyle sohbet eden Babacan, Doğu Akdeniz’deki gelişmelere ilişkin bir soruyu şöyle yanıtladı:

 

“Bir kıta sahanlığı, bir kara suları, bir de münhasır ekonomik bölge var. Üçü de ayrı ayrı önemli. Bizim için en avantajlı olanı, Doğu Akdeniz’deki ülkelerle anlaşmalarla ve karşılıklı rızayla bunu yapabilmek. En önemlisi de Türkiye ile Mısır arasında… Çünkü Türkiye ve Mısır en uzun kıyısı olan iki ülke. Türkiye ile Mısır anlaşıp o münhasır ekonomik bölgeyle ilgili sınırlarını belirlese her iki ülkeye de kazan-kazan sonucunu oluşturacak.”

 

‘Sisi kaçıyor, bazıları kucaklaşıyor’

“Kilit ülke Mısır. Hükûmetin U dönüşü yapıp Mısır’la arayı bulma gayreti bunun için. Baktılar ki Doğu Akdeniz’de büyük hak kayıpları oluyor, Mısır’la tekrar konuşmaya başlama gayreti var. Ama bunu önceden düşünmek lazım. ‘Zalim Sisi’, ‘Ey Sisi’ diye esip gürleyip şimdi de ‘Dostum Sisi’ demeye çalışıyorlar. O da kaçıyor. Bazıları kaçmıyor, kucaklaşıyor ama Sisi kaçıyor. Durmadan şartlar ileri koşuyorlar. Tavizkâr bir şekilde arayı bulmaya çalışmak zor bir şey. Çünkü arayı bozan Türkiye. Düzeltmeye çalışan da Türkiye. Pozisyon değiştirdiğinizde itibarınız bozuluyor.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.