Akupunktur Tedavisi,nedir

SAĞLIK 24.02.2021 - 06:52, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1389+ kez okundu.
 

Akupunktur Tedavisi,nedir

  Pandemi nedeniyle insanların duygu durumlarının olumsuz etkilenerek kaygı ve streslerinin artması migren gibi kronik hastalıkların ataklarını da sıklaştırdı. İlaç tedavisi ile istenilen sonucu alamayan migren hastalarının başvurduğu tedavi yöntemlerinden biri de akupunktur. Denizli Özel Derlamed Polikliniği’nde akupunktur uygulamalarını başarıyla gerçekleştiren Dr. Tolga Turan, dünyada yüzyıllardır birçok hastalığın tedavisinde kullanılan akupunkturun, 12-14 seansta migren ağrılarına da son verdiğini ifade etti. Akupunkturun etkili ve bilimsel bir tedavi yöntemi olduğunu ifade eden Dr. Tolga Turan, “Binlerce yıl önce Uygur Türklerinde ve Çin’de uygulanmaya başlayan ve sonraki yıllarda batıda geliştirilen akupunktur günümüzde pek çok alanda tedavi amaçlı kullanılıyor. Akupunkturun en etkili olduğu alanlardan biri de ağrı tedavileri. Özellikle migren tedavisinde yaygın olarak kullanılıyor” dedi. Migren Kadınlarda Daha Çok Görülüyor Migren hastalığının ataklar halinde gelen kronik tekrarlayıcı bir baş ağrısı tipi olduğunu belirten Dr. Tolga Turan,  “Kadınlarda erkeklere oranla 2-3 kat daha fazla görülüyor. Ağrı genellikle başın bir tarafında olurken, bazen iki tarafında birden de ortaya çıkabiliyor. Sıklığı kişiye göre haftada 2-3 kereden yılda 2-3 kereye kadar değişkenlik gösteriyor. Kaygı ve stres de migreni tetikliyor Zonklayıcı ağrılara sebep oluyor. Kronik ağrı kişide moral bozukluğu, depresyon gibi rahatsızlıklara sebep olmasının yanı sıra günlük sosyal ve iş yaşamını da kısıtlar hale getirebiliyor.” Diye konuştu.
 

Pandemi nedeniyle insanların duygu durumlarının olumsuz etkilenerek kaygı ve streslerinin artması migren gibi kronik hastalıkların ataklarını da sıklaştırdı. İlaç tedavisi ile istenilen sonucu alamayan migren hastalarının başvurduğu tedavi yöntemlerinden biri de akupunktur. Denizli Özel Derlamed Polikliniği’nde akupunktur uygulamalarını başarıyla gerçekleştiren Dr. Tolga Turan, dünyada yüzyıllardır birçok hastalığın tedavisinde kullanılan akupunkturun, 12-14 seansta migren ağrılarına da son verdiğini ifade etti.

Akupunkturun etkili ve bilimsel bir tedavi yöntemi olduğunu ifade eden Dr. Tolga Turan, “Binlerce yıl önce Uygur Türklerinde ve Çin’de uygulanmaya başlayan ve sonraki yıllarda batıda geliştirilen akupunktur günümüzde pek çok alanda tedavi amaçlı kullanılıyor. Akupunkturun en etkili olduğu alanlardan biri de ağrı tedavileri. Özellikle migren tedavisinde yaygın olarak kullanılıyor” dedi.

Migren Kadınlarda Daha Çok Görülüyor

Migren hastalığının ataklar halinde gelen kronik tekrarlayıcı bir baş ağrısı tipi olduğunu belirten Dr. Tolga Turan,  “Kadınlarda erkeklere oranla 2-3 kat daha fazla görülüyor. Ağrı genellikle başın bir tarafında olurken, bazen iki tarafında birden de ortaya çıkabiliyor. Sıklığı kişiye göre haftada 2-3 kereden yılda 2-3 kereye kadar değişkenlik gösteriyor. Kaygı ve stres de migreni tetikliyor Zonklayıcı ağrılara sebep oluyor. Kronik ağrı kişide moral bozukluğu, depresyon gibi rahatsızlıklara sebep olmasının yanı sıra günlük sosyal ve iş yaşamını da kısıtlar hale getirebiliyor.” Diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.