akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı'nda kullanıma açıldı.

SAĞLIK 25.11.2020 - 09:26, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1492+ kez okundu.
 

Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı'nda kullanıma açıldı.

Türk Tıbbi Onkoloji Derneği akciğer kanseri risk faktörlerini öğrenebilme imkanı tanıyan web sitesini kullanıma sundu

Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı'nda kullanıma açılan ve www.akcigerimiziokuyoruz.com adresinden ulaşılabilen web sitesindeki anket ile akciğer kanseri risk faktörlerine yönelik bilgilere ulaşılabiliyor  Türk Tıbbi Onkoloji Derneği, tüm dünyada en sık görülen ve en ölümcül kanser çeşidi olan akciğer kanserine karşı farkındalığı artırmak için AstraZeneca'nın koşulsuz desteğiyle “Akciğerimizi Okuyoruz” web sitesini hayata geçirdi. www.akcigerimiziokuyoruz.com adresinden ulaşılabilen web sitesinde, Türkiye'nin görülme sıklığında yüz binde 36,9 ile dünyada ilk 10 ülke arasında[1] yer aldığı akciğer kanserine dair belirti, risk faktörleri ve yaygınlık gibi yararlı bilgilere ulaşılabiliyor. Kısa sorularla akciğer kanseri risk faktörleri Sitede bulunan “Akciğerimizi Okuyoruz Testi”ne giren ziyaretçiler, yalnızca birkaç sorudan oluşan formu doldurup akciğer kanseri risk faktörlerinin hangilerine maruz kaldıklarına dair fikir edinebiliyorlar. Test sonucunda akciğer kanseri risklerine dair bilgilendirilen ziyaretçiler, risk faktörlerinin azaltılabilmesine yönelik önerilerin bulunduğu resmi kaynaklara yönlendiriliyorlar. Akciğer kanserinin tedavi edilebilen ve risk faktörlerinin azaltılması durumunda önlenebilen bir hastalık olduğunu hatırlatan Türk Tıbbi Onkoloji Derneği Genel Sekreteri Doç. Dr. Özlem Sönmez, siteyle ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Akciğer kanseri hem ülkemizde hem de dünyada kanserden kaynaklanan ölümlerin en yaygın sebebi. Türkiye'de her yıl yaklaşık 34.703 yeni akciğer kanseri olgusunun ortaya çıktığı hesaplanıyor.1  2018 yılında dünyada 2 milyona yakın yeni akciğer vakası görüldüğü tahmin ediliyor.[2] Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı'nda, kamuoyunu akciğer kanserinin risklerine dair bilgilendirmeyi ve herkesin kendi risk seviyesine dair fikir sahibi olabilmesini amaçlayan bu faydalı kaynağı hizmete sunmaktan mutluluk duyuyoruz.” Siteye erişmek için: www.akcigerimiziokuyoruz.com   Türk Tıbbi Onkoloji Derneği (TTOD) Hakkında TTOD, Türkiye'deki tıbbi onkologların özlük haklarını savunmak, ihtiyaçlarının giderilmesini desteklemek, birlikte çalışma kültürünü geliştirmek, onkoloji alanındaki araştırmaları desteklemek, tıbbi onkoloji eğitim ve hizmet standartlarını yükseltmek, kanser hastalarının doğru ve bilimsel güncel tedaviye ulaşmasını sağlamak ve böylelikle ülkemizin tıbbı onkoloji alanındaki düzeyini yükseltme amacıyla faaliyetlerini sürdüren bir sivil toplum kuruluşudur.
Türk Tıbbi Onkoloji Derneği akciğer kanseri risk faktörlerini öğrenebilme imkanı tanıyan web sitesini kullanıma sundu

Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı'nda kullanıma açılan ve www.akcigerimiziokuyoruz.com adresinden ulaşılabilen web sitesindeki anket ile akciğer kanseri risk faktörlerine yönelik bilgilere ulaşılabiliyor
 Türk Tıbbi Onkoloji Derneği, tüm dünyada en sık görülen ve en ölümcül kanser çeşidi olan akciğer kanserine karşı farkındalığı artırmak için AstraZeneca'nın koşulsuz desteğiyle “Akciğerimizi Okuyoruz” web sitesini hayata geçirdi. www.akcigerimiziokuyoruz.com adresinden ulaşılabilen web sitesinde, Türkiye'nin görülme sıklığında yüz binde 36,9 ile dünyada ilk 10 ülke arasında[1] yer aldığı akciğer kanserine dair belirti, risk faktörleri ve yaygınlık gibi yararlı bilgilere ulaşılabiliyor.

Kısa sorularla akciğer kanseri risk faktörleri
Sitede bulunan “Akciğerimizi Okuyoruz Testi”ne giren ziyaretçiler, yalnızca birkaç sorudan oluşan formu doldurup akciğer kanseri risk faktörlerinin hangilerine maruz kaldıklarına dair fikir edinebiliyorlar. Test sonucunda akciğer kanseri risklerine dair bilgilendirilen ziyaretçiler, risk faktörlerinin azaltılabilmesine yönelik önerilerin bulunduğu resmi kaynaklara yönlendiriliyorlar. Akciğer kanserinin tedavi edilebilen ve risk faktörlerinin azaltılması durumunda önlenebilen bir hastalık olduğunu hatırlatan Türk Tıbbi Onkoloji Derneği Genel Sekreteri Doç. Dr. Özlem Sönmez, siteyle ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Akciğer kanseri hem ülkemizde hem de dünyada kanserden kaynaklanan ölümlerin en yaygın sebebi. Türkiye'de her yıl yaklaşık 34.703 yeni akciğer kanseri olgusunun ortaya çıktığı hesaplanıyor.1  2018 yılında dünyada 2 milyona yakın yeni akciğer vakası görüldüğü tahmin ediliyor.[2] Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı'nda, kamuoyunu akciğer kanserinin risklerine dair bilgilendirmeyi ve herkesin kendi risk seviyesine dair fikir sahibi olabilmesini amaçlayan bu faydalı kaynağı hizmete sunmaktan mutluluk duyuyoruz.”
Siteye erişmek için: www.akcigerimiziokuyoruz.com
 
Türk Tıbbi Onkoloji Derneği (TTOD) Hakkında
TTOD, Türkiye'deki tıbbi onkologların özlük haklarını savunmak, ihtiyaçlarının giderilmesini desteklemek, birlikte çalışma kültürünü geliştirmek, onkoloji alanındaki araştırmaları desteklemek, tıbbi onkoloji eğitim ve hizmet standartlarını yükseltmek, kanser hastalarının doğru ve bilimsel güncel tedaviye ulaşmasını sağlamak ve böylelikle ülkemizin tıbbı onkoloji alanındaki düzeyini yükseltme amacıyla faaliyetlerini sürdüren bir sivil toplum kuruluşudur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.