akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

(AKAMDER) Başkanı Mustafa Kaslıoğlu’na ziyaret

GÜNDEM 26.12.2020 - 11:55, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1338+ kez okundu.
 

(AKAMDER) Başkanı Mustafa Kaslıoğlu’na ziyaret

KARSLIOĞLU’NA HARMANCI’DAN TEŞEKKÜR PLAKETİ İnşaat Magazin Dergisi kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Halil İbrahim Harmancı, Adana Kamu Müteahhitleri Derneği (AKAMDER) Başkanı Mustafa Kaslıoğlu’nu ziyaret ederek, Derginin yapmış olduğu ‘Kent Estetiği ve Mimari Çizginin Önemi’ panellerine verdiği desteklerden dolayı teşekkür plaket takdim etti. Ziyaret sırasında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Mimari yapının ve kentsel dönüşümün önemine dikkat çekerek, geçtiğimiz aylarda yaşanan ve herkesi derinden üzen İzmir depremi üzerine de konuşan Karslıoğlu, 2001 yılından sonra yapılmış evlerin yüzde yüzünün depreme dayanaklı olduğunu ancak 2001’den önce yapıların neredeyse hepsinin riskli olduğunun altını çizdi. AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu sözlerine şu şekilde devam etti: “İzmir depreminden sonra tekrar vatandaşlarımız ‘Evimiz güvenli mi değil mi diye’ bize ağırlıklı sorular soruyorlar. Biz de riskli binaların tespitlerini mutlaka yaptırmaları gerektiğini söylüyoruz. Çünkü binanın riskli yapı tespiti kesinleştikten sonra 60 gün içerisinde belediye ‘yıkın’ der. 60 gün sonunda da yıkılmazsa 30 gün ek süre verilir. 30 günlük ek süreden sonra da yıkılmamışsa elektrik, doğalgaz ve internet kesintisi yapılır. Pandemiden dolayı da insanların dışarıda kalmasını istemiyoruz. Her taraf sorun şu anda. Bölgelerde imara kapalılık durumu var. Riskli yapı tespit ettikten sonra bölge imara kapalıysa bu kez bina da yapılamaz duruma geliyor. Adana’da şu anda yıkılmış ve imara kapalı olması nedeniyle inşaata başlanamamış yüzlerce ev var. Binlerce de mağdur var. Bunları bir an önce ilgili belediyeler imara açmalı”  İnşaat Magazin Dergisi’nin çalışmalarını oldukça beğendiğini ifade eden Karslıoğlu, Harmancı’ya Adana için yaptığı çalışmalar adına teşekkür etti. Ziyaret fotoğraf çekimiyle son buldu.

KARSLIOĞLU’NA HARMANCI’DAN TEŞEKKÜR PLAKETİ

İnşaat Magazin Dergisi kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Halil İbrahim Harmancı, Adana Kamu Müteahhitleri Derneği (AKAMDER) Başkanı Mustafa Kaslıoğlu’nu ziyaret ederek, Derginin yapmış olduğu ‘Kent Estetiği ve Mimari Çizginin Önemi’ panellerine verdiği desteklerden dolayı teşekkür plaket takdim etti.

Ziyaret sırasında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Mimari yapının ve kentsel dönüşümün önemine dikkat çekerek, geçtiğimiz aylarda yaşanan ve herkesi derinden üzen İzmir depremi üzerine de konuşan Karslıoğlu, 2001 yılından sonra yapılmış evlerin yüzde yüzünün depreme dayanaklı olduğunu ancak 2001’den önce yapıların neredeyse hepsinin riskli olduğunun altını çizdi.

AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu sözlerine şu şekilde devam etti:

“İzmir depreminden sonra tekrar vatandaşlarımız ‘Evimiz güvenli mi değil mi diye’ bize ağırlıklı sorular soruyorlar. Biz de riskli binaların tespitlerini mutlaka yaptırmaları gerektiğini söylüyoruz. Çünkü binanın riskli yapı tespiti kesinleştikten sonra 60 gün içerisinde belediye ‘yıkın’ der.

60 gün sonunda da yıkılmazsa 30 gün ek süre verilir. 30 günlük ek süreden sonra da yıkılmamışsa elektrik, doğalgaz ve internet kesintisi yapılır. Pandemiden dolayı da insanların dışarıda kalmasını istemiyoruz. Her taraf sorun şu anda. Bölgelerde imara kapalılık durumu var.

Riskli yapı tespit ettikten sonra bölge imara kapalıysa bu kez bina da yapılamaz duruma geliyor. Adana’da şu anda yıkılmış ve imara kapalı olması nedeniyle inşaata başlanamamış yüzlerce ev var. Binlerce de mağdur var. Bunları bir an önce ilgili belediyeler imara açmalı” 

İnşaat Magazin Dergisi’nin çalışmalarını oldukça beğendiğini ifade eden Karslıoğlu, Harmancı’ya Adana için yaptığı çalışmalar adına teşekkür etti. Ziyaret fotoğraf çekimiyle son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.