akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

Adanalı atletler Tekin’i unutmadı

SPOR 23.08.2022 - 06:31, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2155+ kez okundu.
 

Adanalı atletler Tekin’i unutmadı

Eski atlet ve antrenör Hasan Tekin anısına 3.kez atletizm müsabakaları gerçekleştirildi

Adana atletizmine büyük emeği geçen ve 2015 yılında aramızdan ayrılan Hasan Tekin anısına 3.sü düzenlenen Atletizm Müsabakaları tamamlandı. Küçük yaşlarda atletizme başlayan ve ilerleyen yıllarda antrenör ve yönetici olarak da hizmet eden Hasan Tekin; 27 Aralık Büyük Atatürk Koşusu’nu 3 kez üst üste kazanmıştı. Atletizm Milli Takımı’nda da görev alan ve milli takıma yüzlerce sporcu kazandıran Hasan Tekin anısına Yüreğir Serinevler Atletizm Pisti’nde gerçekleştirilen yarışlara çok sayıda sporcu katıldı. 20/21 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen yarışlarda tüm kategorilerde sporcular kıyasıya yarıştı. Tekin Ailesi adına konuşan eski Hentbol Milli Takım Antrenörü, Gençlik Spor Şube Müdürü Kazım Tekin, ağabeyi Hasan Tekin’i erken kaybettiklerini belirterek şunları söyledi; “Öncelikle 3 yıl aksatılmadan gerçekleştirilen Hasan Tekin’i Anma Atletizm Yarışması’na katılan tüm sporcu, hakem, yönetici ve özellikle de Gençlik Spor Bölge Müdürü Muzaffer Çintımar’a şükran borçluyuz.  Ağabeyim Hasan Tekin’in Adana ve Türk sporuna 40 yılı aşkın hizmeti oldu. Kendisini çok erken kaybettik. Acımız halen ilk günkü gibi taze. Atletizm Federasyonu’nun faaliyet programında yer alan Hasan Tekin Atletizm Yarışmaları geleneksel hale geldi. Anısını yaşatmak ve yetenekli gençleri atletizme kazandırmayı hedefleyen bu yarışmalara katılımın her geçen yıl fazla olması bizi mutlu ediyor.” KİMLER DERECEYE GİRDİ U20 100 Metre Engelli Kadınlar:        Bilge Aydın Gülle Atma Özel Sporcu:                    Arda Özdemir U12 60 Metre Kadınlar:                     Azra Saygı / İlayda Yiğit / Irman Tuana Cirit U12 Erkekler 60 Metre:                     Serhat Kaya / Berat Kor / Yusuf Emir Savur U14 80 Metre Kadınlar:                     Cansu Naz Altunkılıç / Yağmur Orhan / Ebru Ertuğrul U14 Erkekler 80 Metre:                     Ege Mortepe / Yunus Emre Savur / Muhammet Güven U16 Kadınlar 100 Metre:                   Sıla Çakmakkaya / Elif Su Yıldız / Evşan Kurşun U16 Erkekler 100 Metre:                   Halil Esat Ceylan / Burak Kaplan / İbrahim Emre U18 Erkekler 100 Metre:                   Hasan Muhammet / Hasan Kaçer / Süleyman Bektaş U20 Erkekler 100 Metre:                   İslam Yıldırım Bu arada; dereceye giren sporculara; Gençlik Spor Bölge Müdürü Muzaffer Çintımar tarafından gönderilen madalyalar ve diğer armağanları; Hasan Tekin’in oğlu Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nde görevli Doç.Dr. Mustafa Tekin, Atletizm İl Temsilcisi Serdal Kadıoğlu ile Atletizm Federasyonu Güney ve Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi Abdulkadir Uğur ile Kazım Tekin ve hakemler takdim etti.
Eski atlet ve antrenör Hasan Tekin anısına 3.kez atletizm müsabakaları gerçekleştirildi

Adana atletizmine büyük emeği geçen ve 2015 yılında aramızdan ayrılan Hasan Tekin anısına 3.sü düzenlenen Atletizm Müsabakaları tamamlandı. Küçük yaşlarda atletizme başlayan ve ilerleyen yıllarda antrenör ve yönetici olarak da hizmet eden Hasan Tekin; 27 Aralık Büyük Atatürk Koşusu’nu 3 kez üst üste kazanmıştı.

Atletizm Milli Takımı’nda da görev alan ve milli takıma yüzlerce sporcu kazandıran Hasan Tekin anısına Yüreğir Serinevler Atletizm Pisti’nde gerçekleştirilen yarışlara çok sayıda sporcu katıldı.

20/21 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen yarışlarda tüm kategorilerde sporcular kıyasıya yarıştı. Tekin Ailesi adına konuşan eski Hentbol Milli Takım Antrenörü, Gençlik Spor Şube Müdürü Kazım Tekin, ağabeyi Hasan Tekin’i erken kaybettiklerini belirterek şunları söyledi;

“Öncelikle 3 yıl aksatılmadan gerçekleştirilen Hasan Tekin’i Anma Atletizm Yarışması’na katılan tüm sporcu, hakem, yönetici ve özellikle de Gençlik Spor Bölge Müdürü Muzaffer Çintımar’a şükran borçluyuz.  Ağabeyim Hasan Tekin’in Adana ve Türk sporuna 40 yılı aşkın hizmeti oldu. Kendisini çok erken kaybettik. Acımız halen ilk günkü gibi taze. Atletizm Federasyonu’nun faaliyet programında yer alan Hasan Tekin Atletizm Yarışmaları geleneksel hale geldi. Anısını yaşatmak ve yetenekli gençleri atletizme kazandırmayı hedefleyen bu yarışmalara katılımın her geçen yıl fazla olması bizi mutlu ediyor.”

KİMLER DERECEYE GİRDİ

U20 100 Metre Engelli Kadınlar:        Bilge Aydın

Gülle Atma Özel Sporcu:                    Arda Özdemir

U12 60 Metre Kadınlar:                     Azra Saygı / İlayda Yiğit / Irman Tuana Cirit

U12 Erkekler 60 Metre:                     Serhat Kaya / Berat Kor / Yusuf Emir Savur

U14 80 Metre Kadınlar:                     Cansu Naz Altunkılıç / Yağmur Orhan / Ebru Ertuğrul

U14 Erkekler 80 Metre:                     Ege Mortepe / Yunus Emre Savur / Muhammet Güven

U16 Kadınlar 100 Metre:                   Sıla Çakmakkaya / Elif Su Yıldız / Evşan Kurşun

U16 Erkekler 100 Metre:                   Halil Esat Ceylan / Burak Kaplan / İbrahim Emre

U18 Erkekler 100 Metre:                   Hasan Muhammet / Hasan Kaçer / Süleyman Bektaş

U20 Erkekler 100 Metre:                   İslam Yıldırım

Bu arada; dereceye giren sporculara; Gençlik Spor Bölge Müdürü Muzaffer Çintımar tarafından gönderilen madalyalar ve diğer armağanları; Hasan Tekin’in oğlu Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nde görevli Doç.Dr. Mustafa Tekin, Atletizm İl Temsilcisi Serdal Kadıoğlu ile Atletizm Federasyonu Güney ve Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi Abdulkadir Uğur ile Kazım Tekin ve hakemler takdim etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.