Adana'da tamamen yerli üretim olan Tarım Makinası imal edildi.

TEKNOLOJİ 25.11.2021 - 19:12, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2427+ kez okundu.
 

Adana'da tamamen yerli üretim olan Tarım Makinası imal edildi.

Hasat tarım makinaları işletme sahibi Ayhan Silindir, kendi imkanlarıyla Pamuk çubugunu kökünden söküp balya yapan Rulo Balya, Pamuk çalısı sökme Makinesi imalatı yaparak Ülke ve Adana tarımına büyük destek verdi.

Hasat tarım makinaları işletme sahibi Ayhan Silindir kendi imkanlarıyla,Pamuk çalısını kökünden söküp balya yapan, Rulo Balya Pamuk çalısı sökme Makinesi  imalatı yaparak Ülke ve Adana tarımına büyük destek verdi. Ülkede yaşanan gelişmeleri yakından takip eden İyi parti Adana il yönetiminde bulunan  İl Başkan danışmanı Eyüp Acar ve İl başkan yardımcısı Levent Kaya'da Rulo Balya Pamuk çalısı sökme Makinesi hakkında bilgi almak üzere Karataş yolu üzerinde bulunan Karşıyaka YETSAN iş merkezinde bulunan Hasat Tarım makinaları işletme sahibi Ayhan Silindir'e ziyarette bulundular. Genellikle pamuk tarımının yapıldığı Akdeniz ve ege bölgesinde ihtiyaç duyulan tarım aleti Başta Şanlıurfa olamak üzere Adana,Aydın, İzmir , gibi tarım illerimizde kullanılmaya başlandı diye sözlerine başlayan Ayhan Silindir; Pamuk çalısı kökleri tarlada kalınca tarlanın bir dahaki ekiminde tarlada kalan kökler, ekilen tohumun toprağa tam olarak girmesini engeller ve tarlanın verimini düşürür. Pamuk çalısı sökme Makinesi olarak Yaptıgımız bu tasarımı diger makinalardan ayran özelliği  pamuk çalısını kökünden sökerek  çalının kökünü de ekonomiye kazandırmasıdır. Ekim yapılacak olan  tarlanın bir sonraki ekiminde tarlada çalı kökü bırakmıyor olması emsallerine üstünlük saglamaktadır.Bilindiği üzere pamuk çalıları,geri dönüşüm olarak;sunta fabrikaları,kağıt fabrikaları,ve kalorisi yüksek oldugundan enerji santrallerinde geri dönüşümde kullanılmaktadır. Adana'da tamamen yerli malzeme kullanılarak  üretilen bu ürünü görmezden gelen Ülkemizde faailiyet gösteren bazı enerji tedarikçi şirketleri  eşdeğer makinaları fahiş fiyata ithal ederek bu ürünü görmezden gelmektedir diyerek makineyi tanıttı. Son zamanlarda artan döviz kurundan tüm Türkiye'nin oldugu gibi kendilerininde etkilendiğini söyleyen İşletme sahibi Ayhan Silindir; İşletmemde 40'a yakın  personel çalıştırırken artan maliyetler yüzünden işçi çıkarmak zorunda kaldığını imkanlarının yetersiz olduğunu, şu anda işletmesinde ona yakın personel çalıştırdığını,artan döviz kurlarından dolayı malzeme tedariğinde bulunamadıklarını,piyasada var olduğu halde alamadıkları ürünlerden dolayı üretim yapamaz hale geldiklerini söylerek sanayicilerin zor günler geçirdiklerini ancak bunca zorluklara ragmen üretim yapmaya devam edeceklerinin altını çizdi.      
Hasat tarım makinaları işletme sahibi Ayhan Silindir, kendi imkanlarıyla Pamuk çubugunu kökünden söküp balya yapan Rulo Balya, Pamuk çalısı sökme Makinesi imalatı yaparak Ülke ve Adana tarımına büyük destek verdi.

Hasat tarım makinaları işletme sahibi Ayhan Silindir kendi imkanlarıyla,Pamuk çalısını kökünden söküp balya yapan, Rulo Balya Pamuk çalısı sökme Makinesi  imalatı yaparak Ülke ve Adana tarımına büyük destek verdi.

Ülkede yaşanan gelişmeleri yakından takip eden İyi parti Adana il yönetiminde bulunan  İl Başkan danışmanı Eyüp Acar ve İl başkan yardımcısı Levent Kaya'da Rulo Balya Pamuk çalısı sökme Makinesi hakkında bilgi almak üzere Karataş yolu üzerinde bulunan Karşıyaka YETSAN iş merkezinde bulunan Hasat Tarım makinaları işletme sahibi Ayhan Silindir'e ziyarette bulundular.


Genellikle pamuk tarımının yapıldığı Akdeniz ve ege bölgesinde ihtiyaç duyulan tarım aleti Başta Şanlıurfa olamak üzere Adana,Aydın, İzmir , gibi tarım illerimizde kullanılmaya başlandı diye sözlerine başlayan Ayhan Silindir;
Pamuk çalısı kökleri tarlada kalınca tarlanın bir dahaki ekiminde tarlada kalan kökler, ekilen tohumun toprağa tam olarak girmesini engeller ve tarlanın verimini düşürür.


Pamuk çalısı sökme Makinesi olarak Yaptıgımız bu tasarımı diger makinalardan ayran özelliği  pamuk çalısını kökünden sökerek  çalının kökünü de ekonomiye kazandırmasıdır.

Ekim yapılacak olan  tarlanın bir sonraki ekiminde tarlada çalı kökü bırakmıyor olması emsallerine üstünlük saglamaktadır.Bilindiği üzere pamuk çalıları,geri dönüşüm olarak;sunta fabrikaları,kağıt fabrikaları,ve kalorisi yüksek oldugundan enerji santrallerinde geri dönüşümde kullanılmaktadır.


Adana'da tamamen yerli malzeme kullanılarak  üretilen bu ürünü görmezden gelen Ülkemizde faailiyet gösteren bazı enerji tedarikçi şirketleri  eşdeğer makinaları fahiş fiyata ithal ederek bu ürünü görmezden gelmektedir diyerek makineyi tanıttı.


Son zamanlarda artan döviz kurundan tüm Türkiye'nin oldugu gibi kendilerininde etkilendiğini söyleyen İşletme sahibi Ayhan Silindir;

İşletmemde 40'a yakın  personel çalıştırırken artan maliyetler yüzünden işçi çıkarmak zorunda kaldığını imkanlarının yetersiz olduğunu, şu anda işletmesinde ona yakın personel çalıştırdığını,artan döviz kurlarından dolayı malzeme tedariğinde bulunamadıklarını,piyasada var olduğu halde alamadıkları ürünlerden dolayı üretim yapamaz hale geldiklerini söylerek sanayicilerin zor günler geçirdiklerini ancak bunca zorluklara ragmen üretim yapmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.