akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

Adana'da Pozitif Taksi uygulaması devam ediyor

GÜNDEM 28.02.2021 - 17:36, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2119+ kez okundu.
 

Adana'da Pozitif Taksi uygulaması devam ediyor

Halk sağlığını tehdit eden Covid-19 salgınıyla mücadelede, sorumluluk bilinciyle hareket eden Seyhan Belediyesi’nin Pozitif Taksi uygulamasından bugüne kadar 1.312 vatandaş yararlandı. AMAÇ VİRÜSÜN YAYILMASINI ÖNLEMEK Covid-19 testi pozitif çıkan vatandaşların, izolasyonunu sağlayıp, virüsün diğer insanlara bulaşmasını önlemek amacıyla yaşama geçirilen ‘Pozitif Taksi’ uygulamasında, Covid-19 hastası olan vatandaşlar özel olarak tasarlanıp donatılan araçlarla, sağlık kuruluşlarına güvenli bir şekilde taşınıyor.  28.09.2020 tarihinde başlatılan Pozitif Taksi uygulamasının salgınla mücadele konusunda önemli bir görevi üstlendiğini belirten Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Covid-19 testi pozitif çıkan vatandaşların test sonucunu belgeleyerek uygulamadan yararlanabildiğini anımsattı.  TESTİ POZİTİF ÇIKAN 1.312 VATANDAŞ YARARLANDI Uygulamanın başladığı tarihten bu yana 1.312 vatandaşın Pozitif Taksi’den yararlandığını bildiren Başkan Akay, “Amacımız Covid-19 testi pozitif çıkan vatandaşlarımızın toplu ulaşım araçlarını kullanmadan, sağlık kuruluşları ile karantina altında bulundukları adresleri arasındaki ulaşımını sağlamak. Böylece hastaların diğer vatandaşlarla temas etmesini önleyerek, virüsün yayılmasının önlenmesine katkıda bulunuyoruz” dedi.  ORTAK MÜCADELEYLE KAZANACAĞIZ Salgının toplumsal duyarlılık ve ortak mücadeleyle sonlanabileceğini vurgulayan Başkan Akay, “Salgınla mücadelenin başarıya ulaşması için halkımızın maske, mesafe ve hijyen kurallarına titizlikle uyması gerekiyor. Salgın gerçeğini unutmadan, bu kurallara uyarak ve hasta vatandaşlarımızın izolasyonunu sağlayarak virüsün başkalarına bulaşmasını önleyebiliriz. Seyhan Belediyesi olarak salgınla mücadele konusunda diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği halinde, çalışmalarımızı aksatmadan, kararlılıkla sürdürüyoruz. Ortak mücadeleyle başarıya ulaşacağız” diye konuştu.  ‘Pozitif Taksi’den faydalanmak isteyen Covid-19 hastası vatandaşlar ile temas ettiği kişilerin COVİD testinin pozitif çıktığını belgeleyip 0322 431 59 33 telefondan talepte bulunulması gerekiyor.

Halk sağlığını tehdit eden Covid-19 salgınıyla mücadelede, sorumluluk bilinciyle hareket eden Seyhan Belediyesi’nin Pozitif Taksi uygulamasından bugüne kadar 1.312 vatandaş yararlandı.

AMAÇ VİRÜSÜN YAYILMASINI ÖNLEMEK

Covid-19 testi pozitif çıkan vatandaşların, izolasyonunu sağlayıp, virüsün diğer insanlara bulaşmasını önlemek amacıyla yaşama geçirilen ‘Pozitif Taksi’ uygulamasında, Covid-19 hastası olan vatandaşlar özel olarak tasarlanıp donatılan araçlarla, sağlık kuruluşlarına güvenli bir şekilde taşınıyor. 

28.09.2020 tarihinde başlatılan Pozitif Taksi uygulamasının salgınla mücadele konusunda önemli bir görevi üstlendiğini belirten Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Covid-19 testi pozitif çıkan vatandaşların test sonucunu belgeleyerek uygulamadan yararlanabildiğini anımsattı. 

TESTİ POZİTİF ÇIKAN 1.312 VATANDAŞ YARARLANDI

Uygulamanın başladığı tarihten bu yana 1.312 vatandaşın Pozitif Taksi’den yararlandığını bildiren Başkan Akay, “Amacımız Covid-19 testi pozitif çıkan vatandaşlarımızın toplu ulaşım araçlarını kullanmadan, sağlık kuruluşları ile karantina altında bulundukları adresleri arasındaki ulaşımını sağlamak. Böylece hastaların diğer vatandaşlarla temas etmesini önleyerek, virüsün yayılmasının önlenmesine katkıda bulunuyoruz” dedi. 

ORTAK MÜCADELEYLE KAZANACAĞIZ

Salgının toplumsal duyarlılık ve ortak mücadeleyle sonlanabileceğini vurgulayan Başkan Akay, “Salgınla mücadelenin başarıya ulaşması için halkımızın maske, mesafe ve hijyen kurallarına titizlikle uyması gerekiyor. Salgın gerçeğini unutmadan, bu kurallara uyarak ve hasta vatandaşlarımızın izolasyonunu sağlayarak virüsün başkalarına bulaşmasını önleyebiliriz. Seyhan Belediyesi olarak salgınla mücadele konusunda diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği halinde, çalışmalarımızı aksatmadan, kararlılıkla sürdürüyoruz. Ortak mücadeleyle başarıya ulaşacağız” diye konuştu. 

‘Pozitif Taksi’den faydalanmak isteyen Covid-19 hastası vatandaşlar ile temas ettiği kişilerin COVİD testinin pozitif çıktığını belgeleyip 0322 431 59 33 telefondan talepte bulunulması gerekiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.