Adana'da Mumcu, Okkan ve Cem saygıyla anıldı

GÜNDEM 25.01.2021 - 20:43, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2389+ kez okundu.
 

Adana'da Mumcu, Okkan ve Cem saygıyla anıldı

24 Ocak 1993 yılında evinin önünde uğradığı bombalı saldırıda hayatını kaybeden Gazeteci-yazar Uğur Mumcu, vefatının 28.yıldönümünde Adana’da da anıldı. Uğur Mumcu Meydanı’nda; Pandemi ve sokağa çıkma yasağı nedeniyle, 25 Ocak 2021 Pazartesi günü gerçekleştirilen anma etkinliğine; CHP Adana Milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer, Burhanettin Bulut ve Müzeyyen Şevkin, önceki dönem CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer’in yanı sıra Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana Baro Başkanı Av.Veli Küçük, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, ADD Adana Şube Başkanı İsa Kayadan, CHP İl Sekreteri Samet Gülüç ile gazeteciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. ‘’Karanlıklar aydınlatılacaktır’’ pankartı önünde bir araya gelen katılımcılar, saygı duruşu ve konuşmaların ardından meydandaki anıta karanfil bırakıldı. Önceki dönem Dışişleri Bakanlarından, hemşehrimiz ve gazeteci İsmail Cem ile karanlık mihraklar tarafından katledilen, Diyarbakır’da halkla kucaklaşıp devletle barıştıran Ali Gaffar Okkan’ın da anıldığı etkinlikte Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ile CHP İl Sekreteri Samet Gülüç ve ADD Şube Başkanı İsa Kayadan konuşma yaptılar. Atatürkçü Düşünce Derneği Adana Şube Başkanı İsa Kayadan da Ocak ayının toplumsal hafızaları yoklama zamanı olduğunu belirterek; karanlık güç odaklarına karşı mücadele etmenin insanlık görevi olduğuna dikkat çekti. Gülüç, araştırmacı gazetecilik tanımının karanlık güçler tarafından katledilen Uğur Mumcu’yla özdeşleştiğini belirterek, “kitapları, makaleleri ve araştırma dosyalarıyla bugünümüze ışık tuttuğunu, güç odaklarından, siyasi örgütlenmelerden ve oluşumlardan bağımsız olarak gerçekleri yazıp halka aktarmayı görevedindiğini, gazeteciliği hem doğru bilgiye hem de etik bir zemine oturtan anlayışın öncülerinden olduğunu dile getirdi. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir de törende yaptığı konuşmada; Uğur Mumcu’nun sarsılmaz kalemiyle gazeteciliğin meşalesi haline geldiğini ifade etti. Esendemir, “Uğur Mumcu anısına ailesi tarafından Ekim 1994'te Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı adında bir vakıf kurulmuştur. Bu vakıf zaman zaman atölyeler, zaman zaman yarışmalar düzenleyerek, onun izinden gelen saygın ve dürüst gazetecilerin yaratılmasını sağlamıştır. Uğur Mumcu’nun Türk basınına kazandırdığı değerli eserlerin ve ardında bıraktığı güçlü kaleminin önünde saygı ile eğiliyorum” diye konuştu

24 Ocak 1993 yılında evinin önünde uğradığı bombalı saldırıda hayatını kaybeden Gazeteci-yazar Uğur Mumcu, vefatının 28.yıldönümünde Adana’da da anıldı.

Uğur Mumcu Meydanı’nda; Pandemi ve sokağa çıkma yasağı nedeniyle, 25 Ocak 2021 Pazartesi günü gerçekleştirilen anma etkinliğine; CHP Adana Milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer, Burhanettin Bulut ve Müzeyyen Şevkin, önceki dönem CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer’in yanı sıra Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana Baro Başkanı Av.Veli Küçük, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, ADD Adana Şube Başkanı İsa Kayadan, CHP İl Sekreteri Samet Gülüç ile gazeteciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

‘’Karanlıklar aydınlatılacaktır’’ pankartı önünde bir araya gelen katılımcılar, saygı duruşu ve konuşmaların ardından meydandaki anıta karanfil bırakıldı.

Önceki dönem Dışişleri Bakanlarından, hemşehrimiz ve gazeteci İsmail Cem ile karanlık mihraklar tarafından katledilen, Diyarbakır’da halkla kucaklaşıp devletle barıştıran Ali Gaffar Okkan’ın da anıldığı etkinlikte Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ile CHP İl Sekreteri Samet Gülüç ve ADD Şube Başkanı İsa Kayadan konuşma yaptılar.

Atatürkçü Düşünce Derneği Adana Şube Başkanı İsa Kayadan da Ocak ayının toplumsal hafızaları yoklama zamanı olduğunu belirterek; karanlık güç odaklarına karşı mücadele etmenin insanlık görevi olduğuna dikkat çekti.

Gülüç, araştırmacı gazetecilik tanımının karanlık güçler tarafından katledilen Uğur Mumcu’yla özdeşleştiğini belirterek, “kitapları, makaleleri ve araştırma dosyalarıyla bugünümüze ışık tuttuğunu, güç odaklarından, siyasi örgütlenmelerden ve oluşumlardan bağımsız olarak gerçekleri yazıp halka aktarmayı görevedindiğini, gazeteciliği hem doğru bilgiye hem de etik bir zemine oturtan anlayışın öncülerinden olduğunu dile getirdi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir de törende yaptığı konuşmada; Uğur Mumcu’nun sarsılmaz kalemiyle gazeteciliğin meşalesi haline geldiğini ifade etti. Esendemir, “Uğur Mumcu anısına ailesi tarafından Ekim 1994'te Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı adında bir vakıf kurulmuştur. Bu vakıf zaman zaman atölyeler, zaman zaman yarışmalar düzenleyerek, onun izinden gelen saygın ve dürüst gazetecilerin yaratılmasını sağlamıştır. Uğur Mumcu’nun Türk basınına kazandırdığı değerli eserlerin ve ardında bıraktığı güçlü kaleminin önünde saygı ile eğiliyorum” diye konuştu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.