Adana Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz’a ziyaret

GÜNDEM 27.09.2021 - 09:38, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2255+ kez okundu.
 

Adana Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz’a ziyaret

Adana Barosunun 19. ve 20. dönem başkanlarından ve 22. Dönem CHP Adana Milletvekili Av. M. Ziya Yergök, Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz’ı ziyaret etti.   Av. Yergök, amcası Tuğgeneral Ziya Yergök’ün anılarından oluşan “Sarıkamış’tan Esarete” kitabı ile Atatürk başta olmak üzere döneminin pek çok aydınını etkileyen şair Tevfik Fikret’in portresi ve “Haluk’un İnancı “şiirinden dizelerin yer aldığı panoyu Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz’a hediye etti. Adana Baro Başkanı Av. Gökayaz, “Adana Barosu olarak, değerli üstadımıza Tevfik Fikret panosu ve Sarıkamış’tan Esarete kitabı için teşekkür ediyoruz. Tevfik Fikret panosunu, baromuzun en güzel köşesinde yerini alacak. Bizlerin her zaman rol modeli oldunuz, olmaya da devam ediyorsunuz. Sizlerden aldığımız bayrağı var gücümüzle taşımaya çalışıyoruz.” diye konuştu.   Av. M. Ziya Yergök ise “Bizim nazarımızda ülkemizin kurtuluş mücadelesinin mimarı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük önder Atatürk’ün yeri çok farklıdır ve özeldir. Atatürk ilkeleri ışığında, aydınlanma ve çağdaşlaşma yolunda yılmadan, usanmadan mücadele edeceğiz. Özellikle Tevfik Fikret’in benim için çok büyük anlamı var. Atatürk’ün “Ben inkılap ruhunu Fikret’ten aldım” diyerek büyük şairimize hayranlık duymasından çok etkilenmiştim. Bu nedenle Baro Başkanımıza böyle bir hediye takdim ettim. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e ve Cumhuriyet değerlerimize her daim bağlı kalacağız ve sahip çıkacağız.” dedi.   Ziyaret programında Türkiye’nin demokrasi, hukuk ve adalet konusunda yaşadığı sorunlar ile avukatların sıkıntıları konuşulup görüş alışverişinde bulunuldu. Av. M. Ziya Yergök’ün ziyaretinde Baro Başkan Yardımcısı Av. Miyesser Ersalan Önenli, Sayman Av. V. Mert Kuşdemir, Yönetim Kurulu üyeleri Av. İlker Güzel, Av. Özcan Delihasan, Av. Gül Yalçın Aslan, Av. A. Duygu Özgüven ve Av. Erkan Çetin de yer aldı.

Adana Barosunun 19. ve 20. dönem başkanlarından ve 22. Dönem CHP Adana Milletvekili Av. M. Ziya Yergök, Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz’ı ziyaret etti.

 

Av. Yergök, amcası Tuğgeneral Ziya Yergök’ün anılarından oluşan “Sarıkamış’tan Esarete” kitabı ile Atatürk başta olmak üzere döneminin pek çok aydınını etkileyen şair Tevfik Fikret’in portresi ve “Haluk’un İnancı “şiirinden dizelerin yer aldığı panoyu Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz’a hediye etti. Adana Baro Başkanı Av. Gökayaz, “Adana Barosu olarak, değerli üstadımıza Tevfik Fikret panosu ve Sarıkamış’tan Esarete kitabı için teşekkür ediyoruz. Tevfik Fikret panosunu, baromuzun en güzel köşesinde yerini alacak. Bizlerin her zaman rol modeli oldunuz, olmaya da devam ediyorsunuz. Sizlerden aldığımız bayrağı var gücümüzle taşımaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

 

Av. M. Ziya Yergök ise “Bizim nazarımızda ülkemizin kurtuluş mücadelesinin mimarı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük önder Atatürk’ün yeri çok farklıdır ve özeldir. Atatürk ilkeleri ışığında, aydınlanma ve çağdaşlaşma yolunda yılmadan, usanmadan mücadele edeceğiz. Özellikle Tevfik Fikret’in benim için çok büyük anlamı var. Atatürk’ün “Ben inkılap ruhunu Fikret’ten aldım” diyerek büyük şairimize hayranlık duymasından çok etkilenmiştim.

Bu nedenle Baro Başkanımıza böyle bir hediye takdim ettim. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e ve Cumhuriyet değerlerimize her daim bağlı kalacağız ve sahip çıkacağız.” dedi.

 

Ziyaret programında Türkiye’nin demokrasi, hukuk ve adalet konusunda yaşadığı sorunlar ile avukatların sıkıntıları konuşulup görüş alışverişinde bulunuldu. Av. M. Ziya Yergök’ün ziyaretinde Baro Başkan Yardımcısı Av. Miyesser Ersalan Önenli, Sayman Av. V. Mert Kuşdemir, Yönetim Kurulu üyeleri Av. İlker Güzel, Av. Özcan Delihasan, Av. Gül Yalçın Aslan, Av. A. Duygu Özgüven ve Av. Erkan Çetin de yer aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.