Turizmde Başarının Sırrı Takım Çalışması ve Yenilenmekten Geçiyor

Hizmet sektörünün insan odaklı olduğunu dile getiren Demiryürek, misafir memnuniyeti ve sürdürülebilir kalitenin koordineli ekip çalışmasıyla sağlandığını dile getirdi.

 

Sektörde 28 yıllık deneyime sahip olan Operasyon Direktörü Ali Demiryürek, “Özellikle hizmet sektöründe yönetim ve liderlik kadar çalışan personelin özverisi ve takım ruhuyla hizmet üretmesi çok önemli. Burada motivasyon, ekip sinerjisini yakalamak ve bir sisteme oturtmak gerekiyor. Bodrum'a 28 yıl önce stajyer olarak gelmiştim. Bir daha da buradan ayrılamadım. Farklı departman ve bölümlerde edindiğim farklı deneyimler, bu sektördeki vizyonumun oluşmasında bana büyük katkı sağladı. Bodrium'da ise yedi yıl önce ilk olarak Tyro Restoranda Yiyecek İçecek Müdürü olarak göreve başladım. Restoran dışında da otelde sürekli bir devinim var. Operasyon, tüm birimlerle tam bir eşgüdüm içinde yürütüldüğü zaman mükemmelleşiyor. Bu işe bir bütün olarak bakmak lazım; otel misafirlerini memnun etmek zor bir konu. Otelin tüm departmanlarının ortak hedefe kilitlenmesi ve bir ahenk içinde hareket etmesi için güçlü bir iletişim dili yaratmanız ve bunu korumanız gerekiyor. Yıl boyunca dünyanın farklı ülkelerinden misafirleri ağırlıyoruz. İnsanlar buraya bir bedel ödeyerek geliyor ve karşılığını da iyi hizmetle almak istiyor. Farklı departmanlarda bir kurum kültürü olarak misafir memnuniyetini ön plana çıkaran bir anlayışla çalışıyoruz” diye konuştu.

 

OTEL İÇİ VE DIŞINDA HİZMET VERİYORUZ

Turizm sektöründe farklı tesislerde deneyimler kazanmanın esas olduğunu kaydeden Ali Demiryürek şunları söyledi: “Bodrium Hotel & SPA'da tıpkı bir okul gibi çalışanların meslekte deneyim kazanmalarını sağlıyoruz. Fakat turizm sektöründe devamlılık çok fazla olmuyor. Çünkü herkesi müdür yapamazsınız; çalışanların da olması gerekiyor. Bu nedenle her işletmede sirkülasyon yaşanıyor. Burada işi öğrenip, deneyim kazanıp başka yerlere şef olarak gidiyor. Sektöre nitelikli insan kaynağı anlamında da çok faydamız oluyor. Biz operasyonel anlamda sadece otel içinde restoranda ve konaklama olarak hizmet vermiyoruz. Otelde düğün de yapıyoruz, toplantılarımız da var. Yaz - kış sürekli banket organizasyonlarımız oluyor. Sivil toplum kuruluşlarının organizasyonları için gerek otel içinde, gerekse de kendi yerlerinde hizmet veriyoruz. 50 odalı butik bir otel olmamıza rağmen büyük organizasyonlar da yapabiliyoruz. Dış mekan etkinliklerimiz de var. Özel villalarda organizasyonlar da düzenleyebiliyoruz. Bodrium denildiği zaman otel, Ianua Spa, Tyro Restoran ve yeni eklenen güzellik ve bakım merkezimizle artık bizi herkes tanıyor”