SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından Eğitim Kursu” düzenlendi.

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından “2. Mezuniyet Sonrası İç Hastalıkları Eğitim Kursu” düzenlendi.

 

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Murat Akkın, sürekli tıp eğitiminin çerçeveli düzenlenmesi, düzenlenmiş programların önemine değinerek, bu tür eğitimin mesleki becerisi ve günlük günlük hekimlik pratiğine yansıtıldığında tıbbi başarının elde edildiğini vurguladı.

 

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz ise bilimsel büyümenin çok hızlı olduğunu, hekimlik pratiğinde başarı için tıptaki bilimsel çalıştırmanın yakın takip edilmesi gerektiğini belirtti.

 

Kurşunun asıl amacının; Prof. Dr. Yılmaz, toplantının ardından şunları kaydetti:

 

"Hekimlerin gündelik hastalıklar, tiroid hastalıkları, diyabetler, böbrek yetmezliği, mide ve çıkış hastalıkları ve kanserle sonuçlanan birinci basamakta tedavilerinin tartışıldığı toplantımızda özellikle birinci ve ikinci basamakta tedavi yaklaşımı ve hasta yönetimi konusunda güncel bilgiler sunumu yapıldı. Bu tür toplantıların ve pratiğinin gelişmesi için."

 

Dört kayıttan oluşan toplanın oturum başkanlıklarını; SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğr. Üyeleri Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Prof. Dr. Mehmet Baştemir, Prof. Dr. Mustafa Yıldırım ve Prof. Dr. Bünyamin Kısacık üstlendi.

 

Toplantıda; Dr. Mustafa Yıldırım “İmmünoterapi Tekniği” ve “Meme Kitlelerine Yaklaşım”, Prof. Dr. Bünyamin Kısacık “Artritlere Yaklaşım” ve “Ankilozan Spondilit”, Prof. Dr. Mehmet Yılmaz “Pansitopeniler”, Prof. Nakile Başlama”, Doç. Dr. Nimet Yılmaz “Çölyak Hastalığı”, Dr. Öğr. Üyesi Ömer Aydın Yıldırım “Anemilerin Sınıflandırılması” ve “Acil Hipertansif Hastaya Yaklaşım”, SANKO Üniversitesi Hastanesi hekimleri Doç. Dr. Zeynel Abidin Sayıner “Hipertiroidi ve Tedavi Yaklaşımı”, Doç. Dr. Sezgin Barutçu “İrritabl Bağırsak Sendromu” Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesi Uzm. Dr. Orhan Özdemir ise “Tanı ve Tedavisine Yaklaşım” sunumu yaptı.

 

SANKO Üniversitesi Hastanesi Anadolu Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya çeşitli Aile Sağlığı Merkezlerindeki (ASM) aile hekimleri, asistan hekimler, iç hastalıklar ve farklı dahili branşlardan uzman hekimler katıldı.