ÇYDD BÜYÜK ZAFER’İN 100. YILI BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD Genel Merkezi’nin Akşehir ve Afyonkarahisar şubelerinin katkılarıyla düzenlenen “Büyük Zafer’in 100. Yılı” buluşmasına, Türkiye’nin dört bir yanındaki 58 ÇYDD şubesinden gelen 216 üye ve genç katılarak bu tarihsel günde zafer coşkusunu hep birlikte yaşadı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığındaki Türk ordusunun, Kurtuluş Savaşı’nın en önemli ve belirleyici savaşı olan Büyük Taarruz ile işgalci Yunan ordusuna son darbeyi vurarak ülke topraklarının geri kazanmasının yüzüncü yılında gerçekleşen buluşmada ÇYDD, “Türkiye Cumhuriyeti Atatürk’ün İzinde Sonsuza Dek Yaşayacaktır!” dedi.

ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, ÇYDD Genel Başkan Yardımcıları Lale Pilatin ve Av. Sedat Durna ile ÇYDD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Nur Gerçel, Garip Başakçi, Tanzer Boğan, Deniz Garip Yılmaz ve Berfin Kuruş’un yanı sıra ÇYDD şube başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı buluşma, Akşehir Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk töreniyle başladı; saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Kumanya ile yapılan kahvaltı ardından Akşehir’deki Batı Cephesi Karargâhı, Etnografya Müzesi, Arkeolojisi Müzesi, Akşehir Evleri ve Nasreddin Hoca Evi ziyaret edildi.

Akşehir’de gerçekleşen törenin açış konuşmasını yapan ÇYDD Akşehir Şubesi Başkanı Bengü Semersatan: “Yurdun işgalden kurtuluşunun yönetildiği topraklara hoş geldiniz! 20 Ağustos 1922’de, tam 100 yıl önce bugün, Mustafa Kemal Atatürk Akşehir’e geldi ve kurmayları ile Büyük Taarruz’un son hazırlıklarını burada tamamladı. Büyük Zafer’in 100. yılında, ÇYDD Genel Merkezi ve şubelerini Akşehir’de ağırlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu tarihi buluşma için Genel Merkezimize ve şubelerimize çok teşekkür ediyoruz.” dedi.