Avrupa'nın aynası Eskişehir'den gidiyor

Geçtiğimiz günlerde borsaya adım atan kapı, pencere ve cam üreticisi Europen, halka arzdan gelen para ile yeni fabrika yatırımları yapacak. Halen 5 fabrika ile üretim yaptıklarını ve cirolarının yüzde 73'ünün ihracattan geldiğini ifade eden Europen Yönetim Kurulu Başkanı Nebi Hatipoğlu, bu ihracatın yüzde 95’inin Avrupa ülkelerine gerçekleştiğini belirtti. Avrupa'nın aynalarının Eskişehir'deki fabrikadan gittiğini belirten Hatipoğlu, kuracakları yeni ayna fabrikasının da tamamen IKEA'ya çalışmasını hedeflediklerini söyledi.

Borsanın en yeni şirketlerinden olan kapı, pencere ve cam üreticisi Europen, yeni fabrika yatırımları ile büyümeyi hedefliyor. Europen'in toplam 5 fabrika ile üretim yaptığını ve 1600 kişiye istihdam sağladığını ifade eden Europen Yönetim Kurulu Başkanı Nebi Hatipoğlu, halka arzdan gelen 550 milyon TL civarında fon ile yeni fabrika yatırımları yapacaklarını söyledi. 2023'te de 5 milyon Euro’luk bir yatırımla bir ayna fabrikasına başlayacaklarını kaydeden Hatipoğlu, "Halka arzdan elde ettiğimiz geliri yeni fabrikalara ve yeni fabrikaların işletme sermayelerine aktaracağız." dedi.

Halka arz ile ilgili en temel motivasyonlarının şirketi daha kurumsal bir yapıya dönüştürüp üçüncü kuşak ve sonrasına daha sağlam, kurumsal ve şeffaf bir yapıyla devretmek olduğunu kaydeden Hatipoğlu, "Halka arz yapmış şirketlerin, yurt dışı müşteriler nezdinde sürdürülebilirlik anlamında daha pozitif bir algısı oluyor. Bu anlamda bir diğer amacımız şirket algısını ve itibarını yükseltmek. Üçüncü amacımız da daha uygun koşullarda finansman imkanı ile şirketin yeni yatırımlarla karlı büyüme stratejisini desteklemek." ifadelerini kullandı