Ara tatilde demiryolunda 24 bin kişilik ek kapasite sağlanacak
Bakan Uraloğlu, yaptığı açıklamada, ara tatil süresince demiryolu taşımacılığında yaşanabilecek yoğunluğa karşı gerekli planlamaların tamamlandığını belirtti.
Bu kapsamda, Yüksek Hızlı Tren, anahat ve bölgesel trenlerde toplam 24 bin 24 kişilik ek kapasite oluşturulacağını ifade eden Bakan Uraloğlu, özellikle yoğun talep gören Ankara-İstanbul hattında 8 ek YHT seferinin planlandığını aktardı.
Söz konusu ek YHT seferleriyle 3 bin 864 yolcunun daha YHT konforuyla seyahat edebileceğini belirten Bakan Uraloğlu, anahat ve bölgesel trenlerde de 408 vagon ilavesiyle 20 bin 160 kişilik ek koltuk sağlanacağını kaydetti.
Uygulamanın 16 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında geçerli olacağını aktaran Bakan Uraloğlu, hem yüksek hızlı hem de konvansiyonel hatlarda tatil dönemindeki yolcu yoğunluğunun sorunsuz şekilde karşılanacağını bildirdi. (İLKHA)