Anne adaylarının dikkatine!
Hamilelik döneminde enerji, protein, A vitamini, D vitamini, Folik Asit, B grubu vitaminleri, Demir, Çinko, Kalsiyum, İyot, Omega yağ asitleri gibi besin ögelerine olan bitenler artar. Artan bu gelişimin karşılanabilirliği için tüm dünyada, hamile kadınların yeterli, çeşitli, çeşitli, üretici ve sağlıklı bir beslenme tarzı farklıdır.
Beslenme, hamilelik döneminde ayrı bir önem kazanır. Bu dönemde yeterli ve dengeli beslenmeyle bir yandan anne adayının sağlığı korunurken diğer yandan doğacak normal büyüme ve gelişmeler sağlanır. Muazzez Garipağaoğlu, "Hamilelik döneminde enerjiyle birlikte protein, demir, kalsiyum, A vitamini ve Folik Asit başta olmak üzere tüm vitaminler ve minerallere olan beslenme artar. fosfor, protein ve yağdan, tam olarak B grubu vitaminleri ve karbonhidratlardan, Omega yağlarından zengindir. İçecek olarak ıhlamur, nane, papatya, kuşburnu gibi bitki çayları tercih edilmelidir.” dedi.
Vücudunda sağlığının korunması için kalsiyum ve D vitamini
miktarında kalsiyum ve D vitamini alımının önemine dikkat edilmesi Prof. Dr. Garipağaoğlu; "Kemik ve diş sağlığı için Kalsiyum ve D vitaminin birlikte yeterliliği önemlidir. Birinin yokluğunda kemik hastalıkları olur. Günün süresi de bu açıdan hassas bir dönemdir. Çünkü bu dönemde anne hem kendi kemik hastalığın hem de doğacak verilerii gösterilir. peynirler ve meyvelerle birlikte keyifli tabaklar hazırlamaları sağlıkları için çok uygun seçenekler olacaktır. Örneğin 1 adet koyma elma, 5-6 adet Burgu Plus veya Misto peynirlerle hafif zeytinyağında karıştırılarak salata gibi tüketilebilir . dedi.
Yetersiz ve dengesiz beslenme hamilelerde sağlık sorunlarına yol açar
gebelik döneminde yetersiz ve dengesiz beslenmenin, bebek ve kadın sağlığı üzerine olumsuz etkilerin olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Garipağaoğlu; "Günlük olarak fosforca zengin peynirlerin, demirin zengin kaynağı olan 1 etli sebze veya kuru baklagil yemeğinin, haftada birkaç kez yumurtanın, vitaminler ve lifin zengin kaynağı olan taze sebze ve meyvelerin, enerjinin, sinir sistemi besleyen B1 vitamininin zengin kaynağı olan bulgur, makarna ve erişte gibi tam olarak tüketilenlerin her gün olarak tüketilmesi gerekir. (Kalsiyum, protein, yağlar, karbonhidratlar, vitaminler, mineraller, su) anne adayından gelişimini sürdürür.Bunun sonucunda yetersiz ve dengesiz beslenen hamilelerde uyku, halsizlik, rahatsızlik, anemi, kabızlık, kemik sorunları, hastalıkların ve uzun süreli parlama gibi sorunlar ortaya çıkar. diye uyardı.